HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KÖK MAAŞ UYGULAMASI KALDIRILSIN!

6 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 09:49

Bildiğiniz gibi en düşük emekli maaşı 10 in Lira ile sınırlandırıldı. Ancak bu rakam emeklinin asıl maaşı değil. Dolayısıyla maaşlara yapılan zamlar bu rakam üzerinden yapılmayacak. Çünkü emeklilerde bir kök maaş uygulaması var.

10 Bin Lira alan bir emeklinin kök maaşı 5 Bin 500 ila 8 Bin Lira arasında değişiyor. Hal böyle iken, hükümet 6 ayda bir maaşlara yaptığı zamlarda işte bu rakamlar üzerinden yapılmış oluyor. Hükümet insafa gelirde zamların üzerine ayrıyeten bir refah payı koyarsa amenna. Koymasa vay halimize ki vay demeye devam ederiz.

O yüzden emeklilerin büyük bir bölümü der ki, en düşük emekli maaşı asgari ücret tutarında olsun. Kök maaşı uygulaması kaldırılsın yapılan zamlarda asgari ücret tutarından hesap edilsin. Bence emekliler ben dahil haklı değiller mi?

Bu işler öyle refah payı ile, sosyal yardım uygulamaları ile çözülecek işler değil. Yok emekliye şu kartı, yok emekliye bu kartı, yok şu, bu yardımı falan feşmekan ile olacak işler değil.

Verin kardeşim adamlara adam gibi bir maaş, herkeste ona göre işine baksın. O kartlar, martlar bedava mı dağıtılacak? Onların içini hangi parayla dolduracaksanız o parayı emekliye verin. İnsanlarda ona göre borcunu harcını öder ve kafası rahat eder.

Bakın emekli çarşı, pazarın yolunu unuttu. Çünkü para yok, pul yok. Ev kiraları bile emekli maaşlarının kat be kat üzerinde. Adam bir tek kirayı verse dahi gidecek başka bir yeri yok. Hangi para ile çarşı, pazara gidecek?

O yüzden kaldırın şu kök maaş uygulamasını da adam gibi bir sistem ile emekliye sahip çıkın.

Ha ne dersiniz…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları