HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ekim 2020 Pazar Saat: 12:10

“TÜRKİYE, SPOR TURİZMİ POTANSİYELİ YÜKSEK ÜLKE”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, “Türkiye, spor turizmi potansiyeli çok yüksek bir ülke” dedi.  Kasapoğlu, dünyanın önemli sporcu ve kulüplerinin ülkemize olan ilgisinin giderek arttığını yinelerken, bunun Türkiye’nin s
“TÜRKİYE, SPOR TURİZMİ POTANSİYELİ YÜKSEK ÜLKE”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, “Türkiye, spor turizmi potansiyeli çok yüksek bir ülke” dedi.

 Kasapoğlu, dünyanın önemli sporcu ve kulüplerinin ülkemize olan ilgisinin giderek arttığını yinelerken, bunun Türkiye’nin spor turizminde de dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğinin bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Türkiye’nin, coğrafi yapısı ve iklim özelliklerinden dolayı spor turizmi potansiyeli çok yüksek bir ülke olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, ‘’Ülkemiz, bütün geleneksel ve ekstrem spor branşları için aranan her türlü imkana sahip bir ülke. Türkiye, büyük sporcu kitlelerinin bulunduğu Avrupa ülkelerine yakınlığı ve kaliteli-uygun konaklama imkanlarıyla spor turizminin en önemli iki bileşenini de içinde barındırıyor. Ayrıca Türkiye,  ülkemize gelen sporcuların ve takımların çalışmalarını dünya standartlarına uygun bir şekilde yapabilecekleri spor tesislerine sahip bir ülke’’ diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde de yayınlanan açıklamasının son bölümünde de şunları vurguladı:

“ Turizmin üç ana unsuru olan “deniz, kum ve güneş” kelimelerinin İngilizce karşılıklarından (sea, sand and sun) hareketle kalıplaşan 3S’nin yanına dördüncü olarak “spor”u koyduklarını ifade ederek, ‘’Sporu da turizm sektörüne etkili bir şekilde dahil ederek, ülkemizin turizm gücünü artıracağız.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız