HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ekim 2017 Pazar Saat: 09:53

337 YURT GENÇLERİ BEKLİYOR

Yedeği Biten İl ve İlçeler İçin Yurt Başvuruları Başladı Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere kapılarını açan KYK, bir yandan yedek sırası bekleyen öğrencileri yurtlara yerleştirmeye devam ediyor diğe
337 YURT GENÇLERİ BEKLİYOR

Yedeği Biten İl ve İlçeler İçin Yurt Başvuruları Başladı Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere kapılarını açan KYK, bir yandan yedek sırası bekleyen öğrencileri yurtlara yerleştirmeye devam ediyor diğer taraftan da yedek listesi biten il ve ilçeler için açıktan yurt başvuruları alıyor.

379 bin 680 öğrencinin KYK yurtlarında kalmak için başvurduğu 2017-2018 eğitim öğretim döneminde, bugüne kadar 281 bin 978 öğrenci yurtlara yerleştirildi. Başvuran öğrencilerin şu ana kadar %74’ünü yurtlara yerleştirerek gençlerin barınma talebini karşılayan KYK, yedek listesi tamamlanan il ve ilçeler için de açıktan yurt başvurularını almaya başladı. 

23 Ekim’de başlayan yedeği biten il ve ilçeler için bir yükseköğretim kurumunda eğitim gören ön lisans/lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabiliyor. Başvurmak isteyen öğrencilerin öğrenim gördüğü öğretim kurumunun yer aldığı il/ilçede KYK yurdunun bulunması gerekiyor. 

Yedek listeleri biten, Türkiye genelinde 75 il ve 181 ilçede 175’i kız, 162’si erkek yurdu olmak üzere toplam 337 yurt bulunuyor. Başvuruya açık yurtlara https://sonuc.kyk.gov.tr/Dosyalar/il_ilce_bos_yedek.pdf adresinden ulaşılabiliyor.

Söz konusu yurtlar için başvurular yine e-Devlet üzerinden alınıyor. Öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi, bilgileri hatalı olan öğrencilerin ise üniversitelerin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini güncelletmesi gerekiyor.

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK, haftanın yedi günü 24 saat hizmet veriyor.

 

Anahtar Kelimeler : 337, YURT, GENÇLERİ, BEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız