HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mayıs 2016 Salı Saat: 07:02

KÜPKAYA KANYONU İLK 10’DA

Hürriyet Gazetesi’nce, alanında uzman isimlerden oluşan büyük jüri tarafından Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu seçildi.
KÜPKAYA KANYONU İLK 10’DA

 Hürriyet Gazetesi’nce, alanında uzman isimlerden oluşan büyük jüri tarafından Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu seçildi.

Türkiye’nin en güzel kanyonlarını belirlemek üzere Hürriyet Gazetesi tarafından oluşturulan büyük jüri,  Ulubey ilçesinin Kardeşler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Küpkaya Kanyonu’nu, Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu arasında gösterdi.

 

WWF Türkiye Temsilcisi Sedat Kalem, Atlas Dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal, Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Sinan Çakmak, Doğa Derneği Başkanı Dicle Tuba Kılıç, Yürüyüş rotaları rehberi Ersin Demirel, Hürriyet Seyahat Editörü Yücel Sönmez, Dağcı Esra Ergin, Dağcı Tunç Fındık, AKUT kurucusu Ali Nasuh Mahruki, Dağcı Hale Taşkın’dan oluşan büyük jüri, binlerce kanyon arasından Türkiye’nin en güzel 10 kanyonunu belirledi.

 

Hürriyet Gazetesince oluşturulan büyük jüri tarafından belirlenen Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu, Hürriyet Gazetesi’nin Seyahat ekinde, ‘Anadolu, doğanın bize sunduğu en etkileyici oluşumlardan kanyonlar bakımından oldukça zengin. Trekking, fotoğraf ve doğa tutkunuysanız ve hâlâ bu kanyonlara gitmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz’ başlığı altında yayınlandı.

 

Türkiye’nin en güzel kanyonları arasında 7. sırada yer alan Küpkaya Kanyonu, ‘Yeşillikler içindeki Ulubey ilçesinde yer alan kanyon iki km. uzunluğa ve beş ile 20 metre arasında değişen genişliğe sahip. Balık tutmak, kano sporu yapmak, yüzmek ve fotoğraf çekmek için harika bir doğası var.’ bilgisiyle paylaşıldı.

 

Çiseli Şelalesi’nden sonra Küpkaya Kanyonu’nun da Hürriyet Gazetesi’nin Türkiye’nin en güzel kanyonlarını belirlemek amacıyla yaptığı çalışmada, oluşturulan büyük jüri tarafından Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu arasında gösterilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, yapılan tanıtım faaliyetleri ve girişimlerin meyvelerini bir bir verdiğini söyledi.

 

Küpkaya Kanyonu’nun yapısı ve konumu itibariyle müthiş bir görselliğe sahip olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’yu turizmde bir marka kent yapmak amacıyla başlattığımız çalışmalarımız meyvesini veriyor. Türkiye’nin önde gelen ulusal gazetelerinden birisi olan Hürriyet Gazetesi’nin yaptığı bir çalışmada,  geçtiğimiz haftalarda Çiseli Şelalemiz, Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında gösterilmişti. Hürriyet Gazetesi’nin Türkiye’nin en güzel 10 kanyonunu belirlemek üzere alanında uzman kişilerden oluşan büyük jüri marifetiyle yaptığı çalışmada, Ulubey ilçemizin Kardeşler Mahallesi sınırları içinde bulunan ve yapısı ve konumu itibariyle müthiş bir güzelliğe sahip olan Küpkaya Kanyonu’nun Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu arasında gösterilmesi bizleri son derece sevindirmiş ve mutlu etmiştir” dedi.

 

Ordu’nun, çok yüksek bir turizm potansiyeline ve destinasyonuna sahip bir il olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun her köşesi, ayrı bir güzellik sunuyor. Çok sayıdaki dere ve ırmaklarımızın üzerinde yer alan şelaleler, göller, kanyonlar görenleri etkiliyor ve mest ediyor. Bu doğal güzellikleri yerli ve yabancı turistlerin yerinde görmelerini sağlamak amacıyla ulusal medya ve sosyal medya üzerinden bir tanıtım atağı başlattık. İnsanların fotoğraflarını, görüntülerini gördükleri bu yerleri gelip daha yakından ve yerinde görmelerini arzu ediyoruz. İnsanlarda Ordu’ya karşı bir merak uyandırmak istiyoruz.

Bugüne kadar yapmış olduğumuz tanıtım faaliyetleriyle bunda da başarılı olduk ve epey mesafe kat ettik. Bu yıl bir milyon turist hedefimiz var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için de yoğun bir şekilde tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hürriyet Gazetesi’nde hem Çiseli Şelalesi’nin, hem de Küpkaya Kanyonu’nun Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi ve kanyonu arasına girmesi, yapmakta olduğumuz tanıtım çalışmalarımıza önemli bir katkı sağlamıştır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : KÜPKAYA, KANYONU, İLK, 10’DA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız