HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mayıs 2022 Salı Saat: 11:07

“PARİS IŞILTISI İLE GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN”

Yüze ışıltı vererek canlılık katan, 59 vitamin ve mineralden oluşan mezoterapi yöntemlerinden Paris ışıltısı hakkında bilgilendirmede bulunan Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Ekiz, “İşlemi gerçekleştire
“PARİS IŞILTISI İLE GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN”

Yüze ışıltı vererek canlılık katan, 59 vitamin ve mineralden oluşan mezoterapi yöntemlerinden Paris ışıltısı hakkında bilgilendirmede bulunan Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Ekiz, “İşlemi gerçekleştirenler için adeta bir sanat eseri etkisi oluşturan bu işlem ile yaşınızdan 5 ila 10 yıl daha genç görünebilirsiniz” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Ekiz, halk arasında Paris ışıltısı olarak bilinen gençlik aşısı işlemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Ekiz, Paris ışıltısının yaşlanma karşıtı (anti-aging) tedavi için uygulanan, yüz ve boyun bölgesinde canlandırılmış ve kaliteli bir cilde sahip olmayı hedefleyen ameliyatsız mezoterapi yöntemlerinden biri olduğunu söyledi.

HER YAŞ GRUBUNDA UYGULANABİLİR

Paris ışıltısının her yaş grubunda, tüm cilt tiplerine, her mevsim uygulanabileceğini söyleyen Doç. Dr. Özlem Ekiz, “Paris ışıltısı, anti-aging yani yaşlanma karşıtı tedavi için uygulanan, yüz ve boyun bölgesinde canlandırılmış ve kaliteli bir cilde sahip olmayı hedefleyen ameliyatsız mezoterapi yöntemlerinden biridir. Uzman doktorlar tarafından yapılan bu işlem sonrası fibroblast aktivitesinin artırılması hedeflenir. Yüz, boyun, dekolte ve göz altı bölgelerine uygulanabilir. Herhangi bir estetik müdahale ile kombine yapılabilmektedir. Her yaş grubunda, tüm cilt tiplerine, her mevsim uygulanabilmektedir” diye konuştu.

İÇERİĞİNDE 59 AKTİF MADDE BULUNUYOR

Paris ışıltısının içeriğinde hyalüronik asit, glutatyon, vitaminler, nükleik asitler, ko-enzim, amino asit, 12 vitamin (vitamin A, B1, B2, B3, B6,B8, B9,C, E, B12 gibi) dâhil olmak üzere, 59 aktif madde bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özlem Ekiz, bu maddelerin cilde etkilerini şöyle anlattı:

“Yorgun ve elastikiyetini kaybetmiş ciltte kırışıklıkların görünümünü azaltır. Cildin canlılığını ve parlaklığını artırır. Cilde yoğun nem vererek daha pürüzsüz, daha ışıltılı bir cilt görünümü sağlar. Cildin kolajenini uyarmak, lekeleri yumuşatmak ve gözenekleri kapatmak için uygun bir yöntemdir.”

İŞLEM 15 ila 20 DAKİKA SÜREBİLİR

İşleme başlamadan önce lokal anestezik krem sürüldüğünü dile getiren Doç. Dr. Özlem Ekiz, “Çok ince uçlu iğneler ve özel aplikatörler kullanılarak ağrısız, acısız olarak yaklaşık 15 ila 20 dakikada işlem tamamlanmaktadır. İdeal uygulama şekli, 15 gün arayla 3 seans ve 30 gün arayla 2 seanslık uygulamadır. Bu şekildeki uygulamayla cildin canlılığının ve ışıltısının arttığı, yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkların azaldığı görülmüştür” şeklinde konuştu.

YILDA 2 KEZ TEKRARLANMALI

Paris ışıltısının cilde yoğun nem vererek, pürüzsüz ve daha parlak bir görünüm kazandırdığını ifade eden Doç. Dr. Özlem Ekiz, “Bu yöntem, yıpranmış ve elastik yapısını kaybetmiş ciltlerde bu görünümü hafifletmek, ince kırışıklıkları düzeltmek, cildin canlılığını ve parlaklığını artırmak için kullanılır. Paris ışıltısı güneş ışınlarına bağlı ultraviyole hasarını da onarabilmektedir. Hücresel yaşlanmayı da geri çevirebilen iyi bir tedavi şeklidir. 5 seanstan sonra kanıtlanmış sonuçlar sağlamaktadır ve elde edilen sonuçları görmek için yılda 2 kez uygulamayı tekrarlamak gerekmektedir” diyerek sözlerini noktaladı.

Anahtar Kelimeler : “PARİS, IŞILTISI, İLE, GENÇ, GÖRÜNMEK, MÜMKÜN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız