HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2018 Salı Saat: 09:11

ZENGİN; “DÖNER SERMAYELERİ YOK ETTİRMEYECEĞİZ”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, düşüre düşüre döner sermayeleri yok etmek isteyenlere müsaade etmeyeceklerini söyledi. Çalışanlar sürekli gelir kaybı yaşıyor. Çalışanların Döner sermayelerin yok edilm
ZENGİN; “DÖNER SERMAYELERİ YOK ETTİRMEYECEĞİZ”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, düşüre düşüre döner sermayeleri yok etmek isteyenlere müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Çalışanlar sürekli gelir kaybı yaşıyor. Çalışanların Döner sermayelerin yok edilmek istendiğini ifade eden Başkan Fatih Galender Zengin, yaptığı açıklamada; “Çalışanların memnuniyetlerinin arttırılacağı bizzat Sayın Sağlık Bakanımız tarafından ilan edilmişken düşük döner sermaye ödemelerinin niçin yapıldığı doğrusu anlamakta zorlanıyoruz.

Sağlık çalışanları, neredeyse sabite mahkum edilen döner sermaye ek ödemeleri nedeniyle sürekli gelir kaybı yaşamaktadırlar. Bu artık katlanılmaz bir hal almasına rağmen ısrarla döner sermayelerin düzenlemelerle ve çeşitli uygulamalarla düşüre, düşüre yok edilme çabasına girildiğini de görmekteyiz. Çalışanın emeğinin elinden almaya yönelik düzenlemenin iptali için mücadele edeceğiz” dedi.

Döner sermayelerin düşürülmesinin karşısında duracaklarını ve gerekli girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Fatih Galender Zengin; “İş yoğunluğu ve yükünün sürekli arttığı ve dolayısıyla hem gelirin ve hem çalışanın sunduğu katkının yükseldiği bir durumda iş çalışanın alacağı döner sermayeye gelince istikrarlı bir düşüşün olması kabul edilemezdir. Çalışanın hakkını teslim ederek emeğinin karşılığını vermek yerine çalışanların haklarının yok edilmesi karşısında duracağız.

Düşüre düşüre döner sermayeleri yok etmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz, rıza göstermeyeceğiz. Çalışanın emeğinin elinden almaya yönelik düzenlemenin iptali için mücadele edeceğiz. Söz konusu düzenleme ile ilgili olarak da sendikamız tarafından hukuki değerlendirme yapılarak dava açılacaktır' diye konuştu.

Sendika olarak Sağlık Bakanlığı çalışanların memnuniyetlerini artırıcı çalışmalarda bulunması çağrısını yapan Zengin sözlerini şöyle tamamladı; “Türk Sağlık-sen olarak Sağlık Bakanlığı’na açık çağrıda bulunuyor; artık sağlık çalışanlarının sesine kulak verin. Taleplerini yerine getirin ve yeni mağduriyetlere yol açmayın. Çalışanların memnuniyetini artıran düzenlemeler imza atın.” (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız