HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Adem Aksoy

Adem  Aksoy

BAŞARININ ALTYAPISI ‘ADALET’

16 Kasım 2017 Perşembe Saat: 08:32

     

Adalet varsa başarı vardır. Adalet  yoksa başarı da yoktur.

                Futbol da son yılların dünya lideri İspanya ve Almanya kazanmayı gelenek haline getirmiş, henüz istikrarı yakalayamayan ülkemiz  Türkiye…

                Bu farkı yaratan ana düşünce ne olabilir? “Adalet”. Doğrunun, hakkın korunması, doğru  olmanın öz belirtisi.Doğruda uzlaşma…

                Adalet uyumdur, evrenseldir, toplum sözleşmesidir, bilmektir, dengedir, medeniyettir, başarıdır. En çokta adalet; “Her şeyi layık olduğu yere koymaktır.”Öyleyse dünya liderlerinin başarısının alt yapısı Adalettir.

                İspanya, Almanya bu başarılarının şüphesiz alt yapılarından almaktadır. Onlar başarının temelinin alt yapıdan geçtiğini keşfetmiş ve başarı pramidinin temeline alt yapıyı oturtmuşlardır. Bu  alanda tavizsiz ilerlemişler bu gün dünya  bugün dürnya futbolunun önderidir.

                1991 yılanda Almanya’da bir seminere katıldım. Kurs direktörü Erıc Rotemöller bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu’nda danışman  görevinde bulundu. Almanya’da birkaç il ve ilçede ikamet ettik. Her yer çim futbol sahaları üçer, beşer bir arada. Kapalı halı sahaları iç içe, insan dolu, futbol kaynıyor.

                O dönem Ünyespor’un teknik sorumlusuyum. Antrenman yapmak için bir saat seyahat sonrası antrenman alanına ulaşır çalışmalarımızı yapar geri dönerdik. Ünyesqor 2.Lig’de yani üst yapıyı temsil ediyor.Anlatmak istediğim üst yanının da alt yapısı yok.

                Ülke olarak yapılanmayı üst yapıdan başlatmışız. Başarıyı istikrar haline getirmiş adı geçen ülkeler, futbolu alt yapıdan ele alarak güçlü üst yapı oluşturmuşlar. Kanıt mı? İspanya, Almanya liglerinde yabancı sayısında kısıtlama yok ama onlar dünya lideri.

                Türkiye’de  yabancı sayısı sınırlı. Olanı da fazla buluyor, tartışılıyor. Niçin? Çünkü ton olan ülkeler güçlü alt yapısı ile güçlü bir üst yapı oluyturmuşlar. Yabancı sayısının sınırsız oluşuna rekabet

Oluyturabiliyor. Ancak Türkiye’deki futbolun alt yapı gücü, güçlü üst yapı oluşturulamadığından yabancı sayısı doğal olarak tartışılıyor.

                Günün birinde, ülke olarak alt yapının önemini kavrar gereğini yaparsak ve sabredersek,”Ayakakabı ayağın, külah başın” diyen Mevlana’lıyı anlar, Adaleti keşfeder her şeyi  layık olduğu yere koyarız.

                Çünkü, “Adalet başarının alt yapısı  kainatın orta direğidir” Hiç şüpheniz olmasın işte o zaman yol alır, uluslar arası  yerimizi artırırız.

                Sözlerimi paskal’la bitirelim.

                “Kuvvetsiz adalet iktirdarsızdır. Adaletsiz kuvvet zorbalıktır.Adalet.BAŞARIDIR…Daha fazla söze gerek var mı?

                Saygılarımla.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları