HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

PUDRA ŞEKERİ

30 Mart 2021 Salı Saat: 10:04

Burnuna kokain çeken şahıs “Pudra Şekeriydi” deyince serbest bırakılmış. Ancak hemen, yalan söylediğine dair kamuoyunda yükselen tepkiler nedeniyle satıcı olduğu gerekçesiyle tekrar gözaltına alınmış.

Aslında yalan söylememiş. Kullandığı maddenin teknik adını değil kullananlar arasında söylendiği gibi yani argo tabiri ile ifade etmiş. Şöyle ki; Kokainin yabancı ülkelerdeki onlarca argo tabirlerinden biri ve en çok kullanılanı “Powder” (Pudra) dır.

Uyuşturucu maddelerin geneline de argoda “Sugar” (Şeker) denir. Kahverengi veya Esmer Şeker (Brown Sugar) argoda esrar yerine en çok kullanılan kelimedir mesela. Ünlü rock müziği grubu Rolling Stones’ un “Brown Sugar” adlı parçası da çok ünlüdür.

Grubun 1971 yılında yayınlanan “Sticky Fingers” albümlerinin açılış şarkısı olan bu şarkı tüm zamanların en iyi 500 şarkısı listesinde 495. ve yine tüm zamanların en iyi 100 gitar şarkısı listesinde beş numarada yer almıştır.

Yani kokain yerine “Pudra Şekeri” denmişse aslında yalan söylenmemiş yani. Velhasıl şahsın yasal davranış biçimi sorgulanabilir ama yalan söylediği asla!

Derdini unutmak veya zevk almak için kullanıldığı söylenir genellikle. Ama ilk kullanımın kesin nedeni meraktır. 

Kokain ve diğer uyuşturucu maddelerin çok çeşitli etkileri varmış. Genellikle geçici ve kısa süreli olarak kişiyi daha aktif, zihni açık, canlı ve neşeli yapar. Kişinin konuşkan ve kendinden son derecede emin olmasını sağlar. Kalp atışını hızlandırarak, kan damarlarını daraltıp kan basıncını artırarak cinsel gücü de artırırmış.

Ama etkisi geçtiğinde de kendini huzursuz ve bomboş hissedermişsin. Çoğu zaman ertesi gün moralsiz olurmuşsun. Normale dönmek için tekrar kullanmak zorunda kalırmışsın. Böylece bağımlı hale gelip satıcıların esiri olurmuşsun.

Paran ve satıcısı olduğu sürece sadece kendine zarar verirsin. Ama paran yoksa ve bağımlı hale geldiysen yandı gülüm keten helva. Para annenin midesinde olsa keser o parayı oradan alırsın.

İşte bu işin en kötü ve en zarar veren hali de budur. Yaşamak değil hayatta kalmak tek amaç haline gelir. Bu tür maddeleri merak edip bir kereden bir şey olmaz diyerek kullanmamak lazım.

Ne günlere kaldık ya rabbim!

Milletin gündemindeki konulara karşı bu iktidar neden bu kadar vurdumduymaz diye düşünürken ve veryansın ederken, torpille işe alınmış bir yandaş çalışanın yaptıklarını, lüks yaşamlarını ve hoyratça paylaşımlarını görünce Allah cezanızı versin inşallah demek geliyor içimizden.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları