HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

ARTIK BİZİMDE “UCİM”MİMİZ VAR!

27 Ağustos 2021 Cuma Saat: 09:22

Dün, Ordu’da önemli bir adım daha atıldı. Temeli çocuklara dayalı UCİM adı altında "ÇOCUKLAR KONUŞACAK, UCİM YANLARINDA OLACAK!" sloganıyla yola çıkan dernek, çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmayı amaç edinmiş kendisine.

UCİM’in kuruluş hikayesine gelince, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM); amacı, çocukların sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak, çocukları her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak, bu olayların yaşanmasının önüne geçmek olan ve hiçbir kâr amacı gütmeksizin, Haziran 2020 itibariyle sayıları 50.000’i aşan gönüllü üyesi, Mersin Merkez binası, Antalya, Erzurum’da bulunan temsilcilik ofisleri ile İzmir’de bulunan Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Merkezi ve 55 ildeki gönüllü yapılanması ile ülke çapında aktif biçimde faaliyette bulunan bir dernektir.

Derneğin kurucularından olan öğretmen Saadet Özkan; İzmir Menderes’te görev yaptığı ilkokuldaki okul müdürünün yıllarca ve pek çok çocuğa karşı gerçekleştirdiği istismarı ortaya çıkaran, bu yöndeki çabası ve iz sürmesi sayesinde ilgili kişinin yargılanarak 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını sağlayan kahraman bir öğretmendir.

Saadet Öğretmen, bu çabası ile yurt içinde çocuk istismarı konusundaki farkındalığı zirveye taşıdığı gibi 2017 yılında, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın elinden “Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü” de almış, 3 Aralık 2019 tarihinde Türkiye’nin önemli dergilerinden biri olan Elle Dergisinin düzenlediği ELLE STYLE AWARDS töreninde “Yılın İlham Veren Kadını” ödülünü de almış ve bu konuya kendini adamış bir aktivisttir.

Çocuk istismarı konusundaki mücadelesine tüm yurt çapında destek gelmesi üzerine Mersinli iş adamı olan, derneğin genel başkan yardımcısı Yücel Ceylan ile çocuklara adalet arayışında yolları kesişmiş, hukuksal bir mücadeleye başlamışlar ve Yücel Ceylan ile çocuk istismarı ile mücadeleyi ülke genelinde ve dünyada sürdürmek için Ucim, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ni 2017 yılı Temmuz ayında resmen kurmuşlar.

Dernek, toplumsal bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının yanı sıra bünyesinde barındırdığı pek çok gönüllü avukatı ile mağdur çocuk ve ailelere, hâlihazırda görülmekte olan davalarda hukuki destek, gönüllü psikologları eliyle ise psikolojik destek alınması konusunda rehberlik hizmeti vermekte, pek çok gönüllü üye eliyle yurdun dört bir yanında sahada, üniversitelerde dernek üyesi gönüllü öğrencilerle, yerel yönetimler ve özel şirketlerle iş birliği içerisinde bilinçlendirme çalışmaları yapmaktadır.

Böylesi önemli bir kurumu Ordumuza kazandıran ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, kutluyorum. Artık Ordumuzda da "ÇOCUKLAR KONUŞACAK, UCİM YANLARINDA OLACAK!" sayınızın artması dileği ile.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları