HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Mart 2018 Pazartesi Saat: 09:02

MARAL; “TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan İlçe Başkanı İsa Maral, “Çok ciddi bir dönemin içinden geçiyoruz. Çok ciddi problemlerimiz var. İç ve dış tehlikelerle, tehditlerle karşı karşıyay
MARAL; “TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan İlçe Başkanı İsa Maral, “Çok ciddi bir dönemin içinden geçiyoruz. Çok ciddi problemlerimiz var. İç ve dış tehlikelerle, tehditlerle karşı karşıyay

CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, “Sadece beton ekonomisiyle bu ülkenin ekonomisini düzeltmenin olanaksız olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Geldiğimiz noktada artık iflas etmiş durumdalar. Bunu değiştirebilmenin bir yolu var. Oda bu ülkenin gerçek sahipleri ve Mustafa Kemal’in askerleri olan bizlerin temsil ettiği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Ünye İlçe binasında gerçekleşen toplantıda; CHP Ünye ilçe Başkanı İsa Maral, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup, göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

-“Tehditlerle karşı karşıyayız”-

Ülkenin bölünme tehlikesi olduğunu ileri sürerek, “İç ve dış tehlikelerle, tehditlerle karşı karşıyayız” ifadesini kullanan CHP İlçe Başkanı İsa Maral,  "Çok ciddi bir dönemin içinden geçiyoruz. Çok ciddi problemlerimiz var. İç ve dış tehlikelerle, tehditlerle karşı karşıyayız. Ülkemiz bir savaşın içerisinde ve ülkemizin bir beka sorununun olduğu ülkeyi yönetenler tarafından dile getiriliyor. Bundan 16 sene önceyi hatırlayalım. 2000’li yılların başında Türkiye Cumhuriyetinin terör diye bir derdi yoktu. Ekonomik sıkıntılarımız vardı ama ülkemizin bölünme tehlikesi yoktu.

16 yılda ülkemizin geldiği noktayı hepimiz bütün çıplaklığıyla görüyoruz. 16 yıl içinde geldiğimiz noktaya bakarsak, 2010 yılında yapılan referandumla ülkenin temeline ilk dinamit atıldı. Ülkenin sigortaları olan yargı kurumları ele geçirildi. Cumhuriyetin kuruluşundan beri olduğu gibi, o zaman da doğruları söyleyen partiydik.  Genel Başkanımız tarafından ‘yargıya 160 militan atandınız’ dendi.

Tabi bu iktidar tarafından çok büyük eleştirilerle karşılandı. Daha sonra iktidar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 160 militan dediği militanlardan, kendisi çok geniş bir koalisyon kurarak kurtulabildi. Elimiz çok güçlü çünkü haklıyız. Haklı olduğumuz için 2019 seçimlerini kazanacağız.” dedi.

-“Adaletin köküne kibrit suyunu döktüler”-

15 Nisan referandumuna değinen CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, “Türkiye’nin gerçekten temeline dinamit koyan bir referandum sürecini orada yaşadık. Çadır mahkemelerinin kurulduğunu, peşmergelerin kendi topraklarımızdan, egemenlik hakkının bizde olduğu topraklardan bir başka topraklara geçirildiğini, lahmacun paralarının bile devlet eliyle ödendiğini unutmadık. Bir hâkimin cüppesinin düğmesi ve iliği yoktur.

Beştepe’de son hâkim ve savcıların kura çekiminde, Cumhurbaşkanı ve Başbakan salona geldiğinde bütün hâkimler ayağa kalktılar adeta cüppelerinin düğmeleri ve ilikleri varmış gibi o düğmeleri iliklemeye çalıştılar. Cumhurbaşkanı da dâhil olmak üzere bu ilkeden hiç kimsenin yargılanmama hakkı yoktur. Herkes yargılanabilir. Yargılayacak olan yargıçlardır. Yargıçlar tüm dünyada ve tün geçmiş demokrasilerde üst kurumdur. Onlar bağımsızdır. Ama ülkemizde adaletin köküne kibrit suyunu döktüler. Tabi adaletin olmadığı yerde devletin işleyişinin olmadığını da hepimizin çok iyi bildiğini biliyorum.” diye konuştu.

-“Genç işsizlik inanılmaz noktalarda”-

Ülkenin ekonomik olarak kötü günler yaşadığını ileri süren ve kurtuluşun partilerinde olduğunu ifade eden Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu çok iyi biliyoruz. 2018 rakamlarına göre ülkemizde 24 milyon genç İŞKUR’a iş başvurusunda bulundu. Bunun sadece yüzde 22’sine iş bulunabildi. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve genç işsizlik inanılmaz noktalarda. 2002’de sadece 172 bin genç işsiz var iken 2017’de 870 bin. Yaklaşık 7-8 kat artmış. Sadece beton ekonomisiyle bu ülkenin ekonomisini düzeltmenin olanaksız olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Geldiğimiz noktada artık iflas etmiş durumdalar. Bunu değiştirebilmenin bir yolu var. Oda bu ülkenin gerçek sahipleri ve Mustafa Kemal’in askerleri olan bizlerin temsil ettiği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Sosyal demokrat politikalarının iktidara geldiği gün bu ülkenin kurtuluşudur.

İnanıyorum ki 2019’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecektir, Cumhurbaşkanlığını kazanacaktır. Öncelikle yerel yönetimlerde müthiş bir başarı göstereceğimize inanıyorum. Çünkü sahada dolaştığımızda bunun emarelerini görüyorum.  Önceden toplantılarımızı daha az insanlarla yapıyorduk. Artık kalabalıklar salonlara sığmaz oldu. Buda Cumhuriyet Halk Parti’sinin ayak sesleri demektir.”

Danışma Kurulu Toplantısı, partililerle yapılan karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : MARAL;, “TEHDİTLERLE, KARŞI, KARŞIYAYIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız