HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2018 Salı Saat: 09:25

“Eski günlerimize geri döndük”

Son 10 yıldır yeniden bir yapılanma içerisinde olan Fındık Tarım Satış Kooperitifi (FKB) yeniden fındık üreticisnin umudu olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yöne
“Eski günlerimize geri döndük”

Son 10 yıldır yeniden bir yapılanma içerisinde olan Fındık Tarım Satış Kooperitifi (FKB) yeniden fındık üreticisnin umudu olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, FKB’nin tekrar kendi ayakları üstünde duran bir kurum haline geldiğini ve eski günlerine geri döndüğünü söyledi.

Bayraktar yaptığı açıklamada,“Biz dünyada ve Türkiye’de daha güçlü, piyasada daha etkin, attığı her adım gözlenen ve piyasayı etkileyen bir FLB ortaya koymak istiyoruz. Bugüne kadar bu yolculuk iyi gitti, bundan sonra da iyi gidecektir” dedi.

FKB’nin bir süredir yenilenme çalışmaları yaptığını ve bu çalışmaların tamamlandığını belirten  Bayraktar, “Bu çalışmalar 2007 yılından bu yana sürüyordu. Yapılan yenilenmenin tamamlanması ile birlikte FİSKOBİRLİK tekrar kendi ayakları üstünde duran bir kurum haline döndü” diye konuştu.

ÜRETİCİYE BORCU OLMAYAN KURUM HALİNE GELDİK

 Üreticiye borcu olmayan, piyasadan gücü elverdiği, üreticinin destek verdiği ölçüde fındık alan ve bunu işleyen, işlediği ürünlerle yeni bir konsept geliştirerek bunları Türkiye ve bir miktar da olsa dünyaya pazarlamaya çalışan bir kurum haline geldikleini ifade eden Bayraktar,şunları söyledi.

“ Bu şekilde üretici ile kurum arasında eski güvenin tekrar kazanıldığını ve bu sayede fındık alımlarını arttırarak tekrar piyasada öncü konuma gelmeyi hedefliyoruz. Hedeflerinden bir diğeri de ürünlerde geliştirmeye giderek yeni ürünler piyasaya sürerek kurumun gücünü arttırmak. Güçlü bir FKB, güçlü bir üretici demek. Son 10 yılda FKB’yi seveni, sevmeyeni, piyasadaki herkes bunu kavradı. Üretici birliği güçlüyse üretici de güçlü demektir. Bu şekilde ilerleyerek eski günlerde ki gibi lider konuma geleceğiz.

HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Son 3 yılda gelinen noktada ana hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Belki rakamlar bugün küçük gelebilir ama 3-4 yıl önce üreticiden aldığımız ürün bir ise bugün 10 oldu diyen Bayraktar, “İşlediğimiz ve sattığımız ürün bir ise bugün 10 oldu. Birkaç yıllık süreçte gelindi buraya. Bütün hedefimiz, planlamamız fındık alımında çok ciddi aktör olmak, aldığımız ürünü de işleyerek piyasada en güçlü aktör konumuna gelmek. Üreticiden ürün alırken, pazarlarken piyasanın bir numarası olmak.

Kurum olarak yalnızca iç pazarda değil dünya pazarında da boy göstermeye çalışıyoruz. Şu anda kuruma ait markalı ürünlerin halihazırda 15 ülkeye ihracat yapıyoruz ve bu durumun gelişerek ilerliyor. Bu konuda çok çalışıyoruz. Ürünlerimizi bugün ABD, Çin, Almanya, Fransa gibi bazı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin de aralarında bulunduğu 15’e yakın ülkeye ihraç ediyoruz. Bir kısım temsilcilikler oluşturuyoruz. Yoğun pazarlama faaliyetlerimiz var. Yine fuarlara katılarak reklam faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” 

YENİ YATIRIMLAR YAPACAĞIZ

Yenilenmenin ardından aynı zamanda yeni yatırımlarda yapacaklarını söyleyen Bayraktar, üretim kapasitesinde artış sağlayarak ihracat konusunda da pazarda daha geniş bir yer edinmeye çalışacaklarını söyledi. Bayraktar, “Avrupa pazarı başka tekellerin kontrolünde şu anda. ABD, Ortadoğu ve Afrika önemli. Gittiğimiz fuarlarda çok büyük ilgi görüyoruz ve şu anda bu tür ürünlere ihtiyaç oldukça fazla ancak buralara daha fazla açılmamız bizim üretim kapasitemize de bağlı. Giresun’dan aldıkları arazi ile gelişimlerine katkı sağlamaya çalışacağız. Biz dünyada ve Türkiye’de daha güçlü, piyasada daha etkin, attığı her adım gözlenen ve piyasayı etkileyen bir FKB ortaya koymak istiyoruz. Bugüne kadar bu yolculuk iyi gitti, bundan sonra da iyi gidecektir.”

Anahtar Kelimeler : “Eski, günlerimize, geri, döndük”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız