HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Nisan 2018 Perşembe Saat: 09:32

AKPINAR, BELEDİYELERİ SORU YAĞMURUNA TUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeminde ülke sorunları ve Ordu gündemi vardı.
AKPINAR, BELEDİYELERİ SORU YAĞMURUNA TUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeminde ülke sorunları ve Ordu gündemi vardı.

Başkan Akpınar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “16 Yıldır ülkeye yöneten AKP İktidarı her seferinde her alanda Türkiye’yi iyi yönettiğini söylemekte ve lider ülke olduğumuzu haykırmaktadır.

Ekonomide, eğitimde,sağlıkta,sanayide,sosyal ve kültürel alanda çok iyi duruma geldiğimiz söylemiyle gerçekleri saklama arayışındadır.

Maliyeden sorumlu devlet bakanı Şimşek kıyısından köşesinden gerçekleri anlatınca bile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyunu önünde günlerce azarlandı.

Dolayısıyla diğer bakan ve bürokratlara susun, ben ne söylüyorsam tekrarlayın daha fazlasını konuşmayın demeye getirdi. Sağlıkta ,Eğitimde ve ekonomide çıkmaza girilmiş euro 5 tl, dolar 4 tl yi aşmış benzin, mazot rekor fiyatlara çıkmıştır.

Çiftçimizin, esnafımızın durumu işler acısı hale gelmiştir.Tarımı, hayvancılığı bitirenler sırayı esnafımıza getirmiştir. Evine ekmek götürmekte zorlanan, her gün siftah yapmadan kepenk kapatan esnaflarımız hızla çoğalıyor.Esnafımız nefes alamıyor. TESK verilerine göre 2014-2018 yılları arasında iflas eden kepenk indiren esnaf sayımız 430.275 dir.

Daha dün Sayın Cumhurbaşkanı 19 firmaya proje desteği için 135 milyar lira teşvik verileceğini açıkladı. Maalesef perişan haldeki orta ve küçük esnafımız yine unutuldu. Kaderi ve dertleriyle baş başa bırakıldı” dedi.

Taşeron kadronun da fiyasko olduğuna dikkat çeken Başkan Akpınar; “Bu hükümet taşeron işçilerin kadroya alınacağını büyük bir müjde olarak kamuoyunu ile paylaşmıştı.Bazı kurumlardaki taşeron işçiler kadroya alındı.Oda ipe sapa gelmez sorularla ve ayrımcılık yapılarak gerçekleştirildi.

Büyüyoruz, gelişiyoruz diyen iktidar karayollarında, ptt de , kitlerde çalışan binlerce emekçiye  ne hikmetse kadro bulamadı.

Çalışan işçilerimizin yandaş sendikaya üye olmaları için tehdit ve zorlama ile baskı kurmak ise başlı başına büyük bir sıkıntı ve faşizan bir tutumdur” diye konuştu.

Ücretli öğretmenler konusuna da dikkat çeken Akpınar; “Önemli bir diğer konu ise ücretli çalıştırılan öğretmelerimizdir. Bu öğretmelerimiz bir saati 12.50 tl den ayda ortalama 120 saat karşılığı çalıştırılmaktadır. Bu da aylık 1.500 tl ye denk gelmektedir. İktidar ülkenin yarınları olan öğretmenlerine asgari ücreti bile reva görmemektedir. Ücretli öğretmelerimizin hiç bir tazminat hakları yoktur. Öğretmenlerimizin her hangi bir güvenceleri olmadığı için yarına dair en ufak bir plan yapamamaktadırlar.

İhtiyaç var ki öğretmelerimizi çalıştırıyorsunuz. Peki o zaman neden öğretmenlerimizi atamıyorsunuz?” diye sordu.

Konuşmasının ikinci bölümünde ise Büyükşehir ve Altınordu Belediyelerine sorular yönelten Başkan Akpınar, sözlerine şöyle devam etti;

2 MARTTA SORMUŞTUK TEKRAR SORUYORUZ

“Altınordu Belediyemiz mevcut kadrolu avukat var iken, AKP İl Başkanı Sayın Uğur Çelenk’e hangi neden ile kırk bin TL (40 000) avukatlık ücreti ödenmiştir.

İktidar partisi il başkanının ve Altınordu belediyesinin yaptığı ne kadar doğru ve ne kadar etiktir? İktidar partisi il başkanı sayın Uğur Çelenk diğer 19 belediyemizden de avukatlık ücreti almakta mıdır?

19 MARTTA SORMUŞTUK TEKRAR SORUYORUZ

Kumbaşı ve Limanı ve balıkçıları neden kaderine terk edilir. Silah atımı, alkol, hırsızlık, çöp ve iskele. Gece girişler çıkışlar denetlenmediği için alkol alımı, silah atımı ve hırsızlık gibi sorunlar yaşanmaktadır.

Kooperatif üyeleri yetkili bütün makamlara müracaat etmelerine rağmen limana bir tane güvenlik görevlisi verilmemesinin sebebi nedir? Sorunun çözümü için illa büyük olayların mı cereyan etmesi gerekmektedir?

Çöp sorunu balıkçı barınağının temizliği ise evlere şenlik. Limanın yeterli kapasiteye sahip olmadığı aşikardır. Lakin kıyı balıkçıların bir nebze olsun rahatlamasına vesile olacak iskele bütün müracaatlara rağmen neden betonlaşma işlemine tabi tutulmamaktadır. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.

30 MARTTA SORMUŞTUK SAYIN YILMAZA TEKRAR SORUYORUZ

Ordu Büyükşehir belediyesinin mart ayı bülteninde taşbaşı,zaferimilli ve aziziye mahallerinin cazibe merkezi haline getirilmesi için koruma imar planında değişikliğe gidileceğinden bahsediyorsunuz.

Sayın Yılmaz , koruma imar planının yenilenmesi sonucunda tarihi mahallelerimiz Taşbaşı, Aziziye ve Zaferimilli ne anlamda cazibe merkezi olacaktır. Bundan kastınız nedir?

Sayın Yılmaz, Taşbaşı, Aziziye ve Zaferimilli mahallelerimizin nasıl bir cazibe merkezi haline dönüştürüleceğine dair mahalle sakinlerimize ve Orduluları bilgilendirdiniz mi?

Sayın Yılmaz cazibe merkezlerinden kastınız; Durugöl’de, kirazlimanında, Akyazı’da ve diğer yerlerde olduğu gibi imar değişikliği yeşilin talan edilmesi, beton yığınlarının dikilmesi midir.?

Ayrıca yine aynı bültende sözümüzü tutmadık şunu da yapmadık dediğimiz proje yoktur diyorsunuz. Sayın Yılmaz 30 Mart 2014 seçim beyannamenizde ordu ya modern hayvan pazarı, oditoryum, kütüphane, opera, balıkçı barınağı, edebiyat parkı, kapalı çarşı projeleri, şehir fındık müzesi, saat kulesi, melek ırmağı kıyı düzenlemesi, belediye önü araç alt geçit projesi vs. sözlerini vermiştiniz. Bu projeleri proje olmaktan çıkardınız mı.?”

 

 

 

Anahtar Kelimeler : AKPINAR, BELEDİYELERİ, SORU, YAĞMURUNA, TUTTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız