HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Haziran 2018 Pazar Saat: 14:14

“ÜNİVERSİTELER TOPLUMDA ÖNEMLİ KURUMLARDIR”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erba
“ÜNİVERSİTELER TOPLUMDA ÖNEMLİ KURUMLARDIR”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üniversiteleri ziyaret etmenin, akademisyen ve öğrencilerle buluşmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Erbaş, “Ordu Üniversitesinin gönlümüzde ayrı bir yeri var. Çünkü Ordu; doğduğum, çocukluğumun ve eğitim hayatımın da bir bölümünün geçtiği memleketim. Sayın Rektör Hocamızla Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunduğum süreçte sık sık görüşüyorduk. Bu nedenle de üniversiteleri ziyaret etmek, akademisyenler ve öğrencilerle bir arada olmak bir ayrıcalık. Çünkü üniversiteler şehirlerin ilim, kültür ve sanat alanındaki ihtiyaçlarını karşılayan en önemli kurumlardır. Bulunduğu yerin bilim ve kültür merkezi olması konusunda üniversitelerimize önemli görevler düşüyor. Ordu Üniversitesi’nin çok hızlı bir gelişim göstererek fakülteleriyle, camisiyle ve yerleşkesiyle birlikte bir bütün oluşturması bizleri sevindirdi. Sayın Rektörümüze bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gelecek nesillere bu özverili çalışmalarla anlamlı eserler bırakmış olacaksınız. Cenab-ı Hak amel defterinize bu yapmış olduğunuz güzel hizmetleri yazacaktır. Bu yüzden bir kez daha size şükranlarımızı sunar ve hayırlı hizmetler dileriz.”  şeklinde konuştu.

Ziyaret esnasında Başkan Prof. Dr. Erbaş’a ODÜ’de yürütülen akademik ve sosyal faaliyetler ile Üniversitemizin altyapısı ve özellikleri hakkında detaylı bilgiler aktaran ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Sayın Prof. Dr. Erbaş’ın Üniversitemizi ziyaret etmesi bizleri sevindirmiştir. Kendisi de akademik camianın içinden gelen Diyanet İşleri Başkanımızın bu yörenin bir evladı olarak bu makamda bulunması ve çalışmalarıyla Türkiye’ye mâl olması bizleri memnun etmektedir. Bu nazik ziyaretleri sebebiyle başta Başkanımız olmak üzere ziyarete eşlik eden heyete teşekkür ediyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı camiamıza muhabbetlerimizi iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Rektör Yarılgaç’a Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan “Hadislerle İslam” kitap setini hediye ederken Rektör Yarılgaç ise Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a Üniversitemiz öğrencileri tarafından yapılan tabloyu hediye etti.

Yapılan ziyaret sonrası Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinden yapımına devam edilen Üniversite Camii’nde incelemede bulundular.

İş adamı Ergin Karlıbel tarafından Ordu Üniversitesine bağışlanan araziye yapılan ve tamamı Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığınca yaptırılan Camii’nin inşasına devam ediliyor. 2013 yılında temeli atılan ve toplam alanı bin 800 metrekare olan 4 adet halka ve öğrencilere açık tam donanımlı sınıfı bulunan caminin kurşun kaplamaları yapılarak camları takıldı. Mihrap ve minberleri hazırlanan caminin nakkaş işlerine devam ediliyor. Hem üniversite personelinin hem de öğrencilerin rahatlıkla ulaşabilecekleri ve birçok ihtiyaca cevap verebilecek şekilde projelendirilen caminin 2018-2019 eğitim öğretim döneminde hizmete açılması planlanıyor.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız