HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Temmuz 2018 Cuma Saat: 09:44

YAPILANDIRMAYI KAÇIRMAYIN!

Ordu Defterdarlığı tarafından düzenlenen ve Ordu SMMM Odası Toplantı Salonu’nda ‘‘7143 Sayılı Vergi ve Diğer Alacakların Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’’ konulu bilgilendirme topl
YAPILANDIRMAYI KAÇIRMAYIN!

Ordu Defterdarlığı tarafından düzenlenen ve Ordu SMMM Odası Toplantı Salonu’nda ‘‘7143 Sayılı Vergi ve Diğer Alacakların Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıya Ordu Defterdarı Kemalattin Işık, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, Defterdar Yardımcısı Mustafa Yılmaz Şimşek, Boztepe Vergi Dairesi Müdürü Cabir Akın, Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Tamer Yurtseven, Gelir Uzmanı Öner Kara, Mümin Ersoy E. Vergi Başmüfettişi YMM İrfan Vural, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, meslek mensupları ile stajyerler katıldı.

Açılış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; “7143 sayılı bilgilendirme toplantısında bir aradayız. Ordu Mali Müşavirler Odasının 365 üyesi, 51 stajyeri yaklaşık olarak 1100 civarında çalışanıyla beraber on beş kişilik bir aileyiz. İdare ile mükellef arasında köprü görevi gören bir meslek grubuyuz. Bu mesleği verimli ovalara su taşıyan kanallar gibi tarif edebiliriz. 2004 yılından sonra muhasebe mesleği şekil değiştirmiştir.

 E-Beyanname uygulaması ile bir gecede meslek camiası idarenin yaptığı bütün iş ve eylemlerin ortağı durumuna gelmiştir. İdarede yapılan tahakkuk uygulamaların tamamı 2004 yılından sonra mali müşavirlerin bürolarında yapılmaya başlanmıştır. Bu uygulamayla kağıt ve zaman tasarrufu sağlanmıştır. Çok ciddi anlamda tasarruflar olmuştur. E-Fatura, E-Defter ile beraber 2011 yılından itibaren farklı bir konum ortaya çıkmıştır.

 2018 yılından itibaren hazır beyan sistemiyle beraber serbest meslek erbapları, 1.1.2019 itibaren işletme defterlerinin belgeleri elektronik ortama taşınmıştır. Kamusal bir görev üstlenmekteyiz. Bizlerde var olan aracılık sorumluluk sözleşmesi ve şifreler aslında kamunun, devletin vergi toplama gücünün ta kendisidir.

Her bir meslek mensubu seksen bir milyonun hak ve hukukunu temsil ederek e-beyanname şifreleriyle beraber verginin tarh ve tahakkukunu için çalışmakta emek harcamaktadır. Kamuya hizmet sunan önemli bir meslek grubuyuz” dedi.

Ordu Defterdarı Kemalettin Işık’da yaptığı konuşmada; ‘‘7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması hakkındaki kanun 18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun kapsamı 31 Mart 2018 tarihinden önceki borçların ve bu tarihe kadar beyanı verilmesi gereken borçları kapsamaktadır. 6552 sayılı kanun, 6736 sayılı kanun, 7020 sayılı kanunla yapılandırma yapmış ödemesi devam eden vatandaşlarımız bu yapılandırmadan faydalanamayacaktır.

6736 ve 7020 sayılı kanunla yapılandırma yapmış ve yapılandırmaları devam eden vatandaşlar bu kanunun peşin ödeme yapmaları halinde çok ciddi indirimlerden faydalanacaklardır. 7143 sayılı kanun yayınını takip eden ikinci ayın sonuna kadar müracaat süresi vardır. 31 Temmuz’a müracaat tarihimiz vardır. Mükelleflerin bu yapılandırmayı yapmasını istiyoruz, bu konuda da bizlerin her zaman yanında olan muhasebeci mali müşavirlerin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşması sonrasında Gelir Uzmanları Öner Kara ve Mümin Ersoy 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Alacakların Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması İlişkin Kanunla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminer sonrası katılımcılara Ordu SMMM Odası tarafından düzenlenen teşekkür belgesi takdim edildi. Gelir Uzmanı Öner Kara’ya Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, Mümin Ersoy’a Mustafa Yılmaz Şimşek, Boztepe Vergi Dairesi Müdürü Cabir Akın’a Oda Başkanı Bahadır Baş, Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Tamer Yurtseven’e Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel takdim etti.

Anahtar Kelimeler : YAPILANDIRMAYI, KAÇIRMAYIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız