HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Temmuz 2018 Pazar Saat: 15:04

YARILGAÇ; “ALÇAKÇA GİRİŞİMLER AMACINA ULAŞAMAYACAK”

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.
YARILGAÇ; “ALÇAKÇA GİRİŞİMLER AMACINA ULAŞAMAYACAK”

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

Yarılgaç’ın mesajı şu şekilde kaydedildi; “15 Temmuz 2016 tarihinde kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sirayet etmiş bulunan bir grup FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu hain tarafından milletin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istikbalini hedef alan menfur bir darbe görünümlü işgal eylem planı gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. O karanlık gecede Meclisimiz başta olmak üzere birçok önemli nokta, uçak ve helikopterlerle bombalanmış ve çeşitli kamu hizmet binalarının işgal edilmesi teşebbüsünde bulunulmuştur.

Bu hain girişime karşı çıkmak için meydanlara yürüyen aziz vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ağır silahlarla ateş açılmıştır. Şan ve şeref dolu bir mazisi bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin üniformasının ardına gizlenen hainlerce planlanan ihanet kalkışması, hayata geçirilmek istendiği ilk andan itibaren sistematik bir şekilde sevk ve idare edilen emniyet güçlerimizin onurlu mücadelesi ve elbette aziz Türk milletinin topyekûn mukavemeti neticesinde bastırılmış, karanlık eller tarafından harekete geçirilen hıyanet çetesi amacına ulaşamamıştır.

Milli iradeyi hedef alan bu alçakça girişim; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tüm dinamikleriyle bedenini tanklara, bombalara, kurşunlara siper eden vatan, millet, devlet ve bayrak sevdalısı yüce Türk milletinin destansı kıyamı karşısında hezimete uğramış ve necip milletimiz bu vakur duruşuyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Aziz milletimiz bu hain teşebbüsü gerçekleştirenleri asla affetmeyecek, fıtratının muktezası olan sadakat, samimiyet ve cesaretiyle mukaddesatına daha da sıkı bir şekilde sahip çıkmayı devamlı suretle sürdürecektir.

Millet nezdinde mahkûm olmuş ve vatana ihaneti açığa çıkmış olan bu örgütün ortaya koyduğu ihanetin boyutları millet olarak yaşadığımız sürecin vahametini belgelemektedir. Bütün detaylar bize göstermektedir ki yıllardır faaliyet gösteren bu örgütün işbirlikçileriyle beraber ülkeyi işgale götürecek olan bir süreci bekledikleri, amaçladıkları ortadadır. Bu sebepledir ki sahip olduğumuz imkânın ve gücün millî ve manevî değerler uğruna kullanılması, aklı ve iradesi hür nesiller yetiştirilmesi gerekliliği bugün daha çok önem kazanmıştır.

Bu bağlamda Ordu Üniversitesi olarak bize düşen görev ve sorumluluk; bilimi rehber edinen ve kendisine teslim edilen vatan emanetine sâhip çıkacak şuurlu nesiller yetiştirerek bin yıldır vatan yaptığımız bu toprakların her anlamda hakkını vermek, mazlumun yanında, zalimin karşısında duracak gençlere öncülük etme misyonunu ilelebet sürdürmektir.

Milletimiz, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve tüm düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün ikinci yıldönümünde, demokrasimiz vatanımız, bağımsızlığımız, millî birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; aziz milletimizin birliğinin ve dirliğinin daim olmasını temenni ediyorum.”

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız