HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Temmuz 2018 Pazartesi Saat: 09:29

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZDA! “MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI TERCİH EDİN”

Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’da ve Karadeniz’de meydana gelen boğulma vakalarına yönelik uyarılara devam ediyorlar.
VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZDA!  “MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI TERCİH EDİN”

Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’da ve Karadeniz’de meydana gelen boğulma vakalarına yönelik uyarılara devam ediyorlar.

Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz'de yaşanan boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için vatandaşları plajları kullanmaları yönünde çağrıda bulunuldular.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, “Sahil güvenlik, emniyet, jandarma, büyükşehir ve ilçe belediyeleri dahil olmak üzere bununla ilgili yeni bir valilik kararı kaleme aldık. Hepinizin malumu olduğu üzere daha güvenli plajlarımız var. Vatandaşlarımızı burada güvenlikleri alınmış plajlara girmeye davet ediyoruz, teşvik ediyoruz.

Bunun dışında biliyorsunuz rip akıntı denen, Karadeniz'de gerçekleşen bir olay söz konusu. Bu bir tabiat vakası ve olayı. Dünya çapında yüzücü olsanız da bu rip akıntı geldiğinde suya karşı yüzdüğünüzde hayatınızı kurtarma şansınız yok. Dolayısıyla yanlara doğru yüzerek belki kurtulma şansınız var.

Şimdi dolayısıyla böylesine tehlikeli alanlarda, kontrolsüz alanlarda, cankurtaranın olmadığı alanlarda denize girmesi yasak. Kurallara ve uyarılara uymayanlara ceza kesilmesi de kaçınılmaz olmuştur. Ayrıca, hepinizin bildiği gibi 7 yaşındaki bir çocuğun tek başına denize girmesi ne kadar makul bir şey" dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu’da yaşanan boğulma vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Yılmaz, Ordu'da 6 korunaklı plajın olduğuna dikkat çekerek; "Burada cankurtaran hizmetlerimiz var. En üst seviyede, bir plajda olması gereken sağlık dahil bütün hizmetleri veriyoruz. Bu korunaklı alanlar dışında maalesef boğulma vakaları var" dedi.

Valilik tarafından alınan karar doğrultusunda, korunaklı alanlar dışında denize girenlere yasal işlem yapılacağını belirten Başkan Yılmaz, "Valiliğimizin almış olduğu bir kararla, bu alanlar dışında denize girenlere karşı yasal bir müeyyideyi uygulayacağız. Artık vatandaşlarımıza özellikle rica ediyoruz, 7 yaşındaki, 10 yaşındaki, 14 yaşındaki çocukların burada denizde boğulmaları çok feci bir olay. Bu ailelere Allah sabır versin ama göz göre göre de 7 yaşındaki bir çocuğu Karadeniz gibi korunaklı olmayan bir bölgede denize vermenin sorumluluğunu da lütfen üzerimize almayalım" diye konuştu.

Denize girmek isteyenlerin, mavi bayraklı plajları tercih etmelerini isteyen Başkan Yılmaz, "Plajlarımız tamamen ücretsiz ve açık. Bütün hemşehrilerimizi 6 tane mavi bayraklı hizmet verdiğimiz bu alanlara davet ediyoruz. Böylelikle çocuklarımız, gençlerimiz ve vatandaşlarımız boğulma vakalarına karşı korunmuş olsun" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Ordu'nun Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde 13 plaj bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) ekipleri, mavi bayraklı plaja sahip kentte 3'ü kadınlar plajı olmak üzere toplam 13 plajda 60 personel, 3 jet ski ve 2 zodyak bot ile su kazalarını engelleme hizmeti veriyor.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız