HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Mayıs 2016 Perşembe Saat: 07:42

“19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN İLK ADIMIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayınladı.
“19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN İLK ADIMIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayınladı.  Torun mesajında şunları kaydetti; “ 19 Mayıs 1919, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan kurtuluş mücadelemizin ilk adımıdır. Anadolu’ya atılan bu adım, parlak bir geleceğin fitilini ateşlemiş, tükenmek üzere olan umutlar canlanmış,  çığ gibi büyüyerek coşkuya ve zafere dönüşen kahramanlık destanı yazılmaya başlanmıştır.

Ulu Önderimiz 19 Mayıs 1919’ la vatan topraklarımızı parçalamak isteyenlere karşı, Türk Milletinin onurunu, birliğini ve bölünmez bütünlüğünü kararlılıkla koruyacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Kurtuluş Savaşıyla sadece vatan toprakları kurtarılmamış, Türk ulusunun iradesini üstün kılan, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelleri atılmıştır.

Köhnemiş zihniyet Cumhuriyet’le birlikte tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. Unutulmasın ki, son yıllarda, bu köhnemiş zihniyetin kalıntıları bir muhteris uğruna Cumhuriyet’imizi ve kazanımlarını hedef almış olsa da ne Türk ulusu, ne de Cumhuriyet Halk Partisi buna asla izin vermeyecektir.

Hiç şüphesiz ki; Ulu Önderimizin 19 Mayıs’ı bir bayram olarak armağan ettiği geleceğimizin güvencesi gençlerimiz, O’nun açtığı ışıklı yolda, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet'in erdemlerinin, kazanımlarının farkında emin adımlarla yürüyecekler, aydınlık yarınlar onlarla sonsuza kadar sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ulusumuzun Atatürk’ü' Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum.” (HABER MERKEZİ)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız