HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Ağustos 2018 Pazar Saat: 12:08

SELİN YOL AÇTIĞI YARALAR SARILIYOR

08-09-10 Ağustos 2018 tarihlerinde, Ordu’nun batısında etkili olan şiddetli yağışlar sonucu taşkınlar oluşmuştu. Bu taşkınlarda en büyük hasar Ünye, Fatsa ve Çaybaşı ilçelerinde yaşandı. Ünye ilçesinin doğu çıkışında buluna
SELİN YOL AÇTIĞI YARALAR SARILIYOR

08-09-10 Ağustos 2018 tarihlerinde, Ordu’nun batısında etkili olan şiddetli yağışlar sonucu taşkınlar oluşmuştu. Bu taşkınlarda en büyük hasar Ünye, Fatsa ve Çaybaşı ilçelerinde yaşandı. Ünye ilçesinin doğu çıkışında bulunan Cevizdere Irmağı vadisi en fazla yağışın etkili olduğu havza oldu.

Devlet Su İşleri (DSİ), etkili yağışın başladığı andan itibaren taşkın tehdidi bulunan alanlara iş makinası sevki yaparak hazır bekledi.

Ünye Cevizdere Irmağı’nda 08.08.2018’de gece yarısı başlayan yağışlarla saat 14.00’da Cevizdere’de maksimum debiye çıkmıştı. Aynı saatlerde köprü trafiğe kapatılmış, 14.30 civarında da karayolu köprüsü yıkılmıştı. Cevizdere üzerinde memba yönünde mahallelere ulaşımı sağlayan 3 köprü daha yıkılmıştı.

Yaşanan bu felaketin ardından DSİ tarafından yapılan açıklamada; “Denizden 5 km içerde bulunan Ünye Belediyesine ait Binicilik Tesisleri sular altında kalmıştır. Taşkın sahasına idaremizce 3 adet dozer sevk edilerek çalışmalara başlanmıştır.  Bölgeye 2 adet Eks (Beko), 7 adet kamyon görevlendirmesi daha yapılmış olup, idari imkanlarla sedde tanzimi yapılarak taş tahkimat çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışmanın 10.000.000 TL tutacağı hesaplanmaktadır.

Ünye Tabakhane Deresinde Taşkın sırasında Ünye İlçe merkezinden geçmekte olan Tabakhane deresindeki köprülerin taşkınla gelen ağaçlarla tıkanma ihtimaline karşı, 1 adet Eks (Beko) ve 2 adet kamyon sevk edilmiştir. Yağışların devam ettiği 2 gün boyunca bu makinalar hazır bekletilmiştir. Yağışların kesilmesi ve su seviyesinin düşmesiyle birlikte Tabakhane deresinin memba yönünde, taşkınla gelen rusubatın temizlenmesi amacıyla makinalı çalışma başlatılmıştır” denildi.

Fatsa, Çaybaşı, Perşembe ve İkizce’de de yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan DSİ, açıklamanın devamında ise şu sonuçları ortaya koydu; “Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde yamaç sularının ve organize sanayi çevresindeki kuru derelerin taşmasıyla Organize Sanayi Bölgesini akşam saatlerinde su basmıştır.  Aynı akşam bölgeye 1 adet Eks (Beko) sevk edilerek arazi sularının derive edilmesi için kuşaklama kanalı açılmıştır. Halen kanal genişletme çalışmaları devam etmektedir.

Çaybaşı İlçesindeki Kurudere’nin taşması sonucu Çaybaşı- İkizce yolu üzerindeki Kurudere köprüsü yıkılmış ve yol trafiğe kapanmıştır. Bölgeye 1 adet Eks (Beko) ve 2 adet kamyon sevk edilerek yıkılan köprünün olduğu kısımda çalışmalara başlanmıştır.

Perşembe İlçesi Medreseönü mahallesi içinden geçmekte olan Kalındeğirmen deresinin taşmasıyla dere boyunca devam eden grup yolu trafiğe kapanmıştır. Taşkın anında 1 adet Eks (Beko) ve 1 adet Kamyon gönderilerek dere üzerinde tıkanmış menfezler açılmış su seviyesinin düşmesi sonrasında da taşkınla gelen rüsubat temizlenerek taşınmıştır.

İkizce İlçesi Akçay Deresi üzerinde fındık işçilerinin konakladığı alanda 1 adet dozer hazır bekletililere, Suların düşmesiyle beraber söz konusu kısımda bozulan seddelerin yeniden tanzimi için makinalı çalışma başlatılmıştır.

Bu çalışmalar yanında münferit olarak 1 adet Eks. (Beko)  ile taşkın bölgesinde muhtelif noktalarda küçük derelerde tıkanan çok sayıda menfeze müdahale edilmiştir. Çalışmalar sırasında DSİ 75. Şube Müdürlüğümüzde görevli İdareci,  Mühendis, Tekniker, Operatör, Şoför vb. 30 personel dışında DSİ 7. Bölge Müdürlüğümüzden de 20 personel etkin olarak görev yapmıştır.”

Anahtar Kelimeler : SELİN, YOL, AÇTIĞI, YARALAR, SARILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız