HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BOTANİK PARKIN AKIBETİ NE OLACAK!?

10 Haziran 2024 Pazartesi Saat: 09:56

Ordu’nun Eskipazar mevkiinde atıl duruma terk edilen Botanik Parkın akıbeti henüz belli değil. Bir zamanlar görkemli bir açılış ile göz kamaştırmaya başlayan Botanik Park, maalesef kaderine terk edilmiş durumda.

Geçmişte ne olduysa oldu. Şimdi temcit pilavı gibi yeniden ısıtmaya da hiç gerek yok. Ama bu alanın bir şekilde acilen değerlendirilmesi gerekmiyor mu?

Örneğin bu alana ne yapıla bilinir?

Birincisi, Valilik, belediye ve alan üzerinde tasarrufu bulunan ilgili kurumlar, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile temasa geçerek buraya bir hipodrom yapabilirler. Olur mu? Bal gibi de olur.

İkincisi, bu alana çok yakışır bir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) kurulabilir. Sizce de Ordu’nun bir POMEM’e ihtiyacı yok mu?

Üçüncüsü, bu alanı TOKİ’ye devredin. TOKİ’de buraya bizim gibi dar gelirli emeklilere toplu konut yapsın. Bizde kira öder gibi daire sahibi olmaya hak kazanırız.

Dördüncüsü, bu alanı yeni açılacak fakülteler için de tahsis edebiliriz. Değil mi? Veya bu alana Üniversiteden bağımsız bir Tıp Fakültesi bir Hukuk fakültesi pek ala olmaz mı?

Beşincisi, bence buraya Avrupai şartlarda güzel bir AMATEM’de kurula bilinir. Veya bağımsız bir Adli Tıp Merkezi de olabilir.

Altıncısı, eski Ordu Valisi Tuncay Sonel döneminde yine benim gündeme getirdiği Altınordu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Yeni Mahalle Polis Karakolu için Vali Sonel, beni bizzat arayarak sorunun çözümü için çalışmaya başladıklarının müjdesini vermişti. Bu çalışma henüz ne aşamada bilmiyoruz. Ama eğer çalışmaya başlanılmadıysa bu alana Altınordu İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ile polis karakolu da pek bir güzel olur.

Bakın hep Ordu’da olmayanları sıraladım. Hangisini yaparsanız yapın isim babası da beni yapmayı unutmayın.

İşin şakası bir yana bu alanı artık bir mezbelelikten kurtarın.  

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları