HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Eylül 2018 Pazartesi Saat: 08:47

OTSO, DEMİRYOLUNDA ISRARLI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, yapımı devam etmekte olan Karadeniz-Akdeniz yoluna Demiryolu hattının da çekilmesinde ısrarlı olduklarını söyledi. OTSO Başkanı Servet Şahin, önem verdiği Karadeniz Akdeniz yolu
OTSO, DEMİRYOLUNDA ISRARLI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, yapımı devam etmekte olan Karadeniz-Akdeniz yoluna Demiryolu hattının da çekilmesinde ısrarlı olduklarını söyledi.

OTSO Başkanı Servet Şahin, önem verdiği Karadeniz Akdeniz yolunun tamamlanmasına dikkat çekerek, bu yolun İskenderun ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan kardeş oda protokolünün, daha sürdürülebilir ve yapıcı olacağını ifade etti.

Başkan Servet Şahin; konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Karadeniz Akdeniz Yolunun tamamlanana kadar gündemde tutulmasını ve lobicilik faaliyetleri ile desteklenmesini talep ediyoruz. Bizim Oda olarak çok önem verdiğimiz Karadeniz Akdeniz yolu projesi tamamlandığında İçanadolu ve Akdeniz ile daha yoğun görüşmelerimiz olacak.

Bu yol üzerinde ve bağlantısı olan tüm il ve ilçe odalarıyla görüşme halinde olacağız. Çünkü bu yol 5 ili direkt, 50 vilayeti de dolaylı olarak etkileyen bir yoldur. Bu yol, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni direk olarak etkiliyor. Hizmete girdiğinde, Karadeniz'den Akdeniz'e inen, Akdeniz'den de Karadeniz'e çıkan en kısa yol olacaktır. Bu yol ile, İskenderunlu iş adamı malını balkanlara göndermek için bu yolu kullanacak ve Karadeniz limanından ürünlerini gönderecektir. Kayseri Ukrayna, Gürcistan veya Azerbaycan'a bu yolu kullanarak Karadeniz'den açılacaktır” dedi.

Başkan Şahin; “İnşallah bu yol üzerinden bir de tren yolu geçerse çok ucuz fiyatlarla, üretilen mallar, Karadeniz'deki illere getirilebilecek, Ordu'ya, Samsun'a, Giresun'a bu mallar inecektir. Bizler diğer bölgelere fındığı, balı, kiviyi satacağız, diğer iller bölgesel tarım ürünlerini veya üretilen sanayi ürünlerini bize satabilecek.

Tren yolu ile birlikte bu yol ülkemizin hem iç ticaretinin hem de dış ticaretinin gelişimini sağlayacak bir yoldur. Proje bittiğinde yaklaşık 600 kilometrelik yol 6 saatte gidilecek ve bölgeler arası ulaşım daha kolay sağlanabilecektir. Daha önceden bu mesafe 12 saatti. Böylelikle bu yol yarı yarıya mesafeyi kısaltacak. Bölgelerimize inşallah ticari açıdan çok büyük kazanç sağlayacak” diye konuştu.

Ayrıca, yolunun tamamlanması ile İllerimizin ve bölgelerimizin ticari hayatını daha çok canlandıracak yeni yatırım ihtiyaçları da doğacaktır diyen Başkan Şahin; “Belirtmiş olduğum gibi Demir yolu yatırımı, Uluslararası ticaretin ve taşımacılığının daha kolay hal alabilmesi için yük taşımacılığının yapılabileceği bir Liman olacaktır.

Yine bölgeler arası ticaret hacminin artırılmasını destekleyecek karşılıklı tanıtım ve pazarlama organizasyonunu destekleyen fuar merkezi ve hatta kongre ve fuar merkezi ihtiyaçları doğacaktır. Bizlerde ortak ticareti artırmak ve canlandırmak hedefi ile gerçekleştirilecek her türlü organizasyonda beraber olabileceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : OTSO, DEMİRYOLUNDA, ISRARLI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız