HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Kasım 2018 Salı Saat: 08:17

GENÇ ÇİFTÇİLERE ARICILIK MALZEMESİ DAĞITILDI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen arıcılık malzemeleri dağıtım törenine katıldı.
GENÇ ÇİFTÇİLERE ARICILIK MALZEMESİ DAĞITILDI

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen arıcılık malzemeleri dağıtım törenine katıldı.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan törene, Vali Seddar Yavuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, Ordu Arıcılar Birliği ve BALMER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çifci ve arıcılar katıldı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımda sürdürebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç çiftçi nüfusunun artırılması amacıyla 2016 yılında başlatılan “Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her alanda önemli hizmetler yatırımlar ve gelişmeler elde ediyor. İşte bugün yine bununla ilgili bir projede bir aradayız. Genç Çiftçi Projesini, kırsalda yaşayan veya kırsal da tekrar iş kurmak isteyen gençlerimizin önünü açacak bir proje olarak görüyoruz. Bugüne kadar 689 çiftçimize, Ordu ilimizde 21 milyon TL civarında bir kaynak aktarılmış ve hibe edilmiştir. Bu vesileyle öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve bu projeyi ilimizde uygulanan İl Müdürümüze, çalışma arkadaşlarına ve köylerin de yatırım yapan bu işe gönül veren tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kırsaldan kente doğru göç yaşanmasının birçok sebepleri olduğunu söyleyen Vali Seddar Yavuz, ”İş alanlarının sınırlı olması diğer taraftan insanların daha iyi yaşam koşullarının peşinden koşması, eğitim, sağlık gibi hizmetlere daha yakın olma arzusu gibi birçok hususu sayabiliriz. Ordu, çok ciddi göç vermiş bir şehir.  Sadece İstanbul’daki Orduluların sayısı bugün 600 bin civarındadır. Ordu’da yaşayan nüfusa yakın bir nüfusumuz, şu anda İstanbul’da bulunuyor. Dolayısıyla biz bu şehri büyütmek, geliştirmek ve kalkındırmak istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için de her sektörde yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var ki işte o projelerden bir tanesi de  ‘Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’dir” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”İlimizde 600 bin civarında arı kolonimiz var. Yılda 17 bin ton civarında bal üretimimiz var ve bu üretimle Türkiye'de birinciyiz. Türkiye’de ve Avrupa’da eşi olmayan bir Balmer Merkezi kurduk. Bu tesis sayesinde özellikle zor şartlarda bal üretimi yapan çiftçilerimizin alın terini emeğini, daha iyi değerlendirme fırsatı bulabilecek. Bugünkü fiyatlarla yaklaşık 75- 80 milyon TL'ye mal olan ve tamamı hibe olan bir tesisi hizmete açtık. Tüm arı üreticilerimize ve bal üreticilerimize tavsiyemiz o ki, bu şirketi yaşatalım, büyütelim, destek olalım, alın terimizle mutlaka karşılığını alalım. Bu vesileyle bu projede emeği geçen herkese, Hanım kardeşlerimize bir kez daha çok teşekkür ediyor, tebrik ediyor, eşlerini ve aile efratlarını kutluyorum.”

 

Konuşmasının son bölümünde, “Hayatta öğrenme kavramını hepimiz içselleştirmeliyiz” diyen Vali Seddar Yavuz, ”Ben, 1984 yılında üniversiteye girdim ve 88'de mezun oldum. O yıllardaki bilgimle bugün Valilik yapacak olsam, herhalde cahil olurdum. Bilginin hızla üretildiği, hızla tüketildiği ve değiştiği bir dünyada yaşıyoruz. O yüzden dün bildiklerimiz bugün yanlış olabilir. Hepimiz kendimizi geliştirmeli, hayata hazırlamalıyız. Öğrenmenin yaşının olmadığını hepimiz biliyoruz. Bir kez daha hanım kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyor, kutluyor, bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Bakanlığımız tarafından kırsalda istihdamın sağlanmasına yönelik projeler uygulanmaktadır. İlimize her yıl yaklaşık 350 milyon TL tarımsal destekleme sağlanmaktadır. Genç nüfusun tekrar köye döndürülmesi amacıyla verilen teşvikler içerisinde en önemlilerinden birisi de Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’dir. Bu kapsamda 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Bakanlığımız tarafından hazırlanan Genç Çiftçi Projesi uygulanmaya başlanmıştır. Bu projeyle doğup büyüdüğü topraklardan çeşitli nedenlerle büyük şehirlere göç eden ve büyük şehrin varoşlarında binbir güçlükler içerisinde hayatını devam ettiren gençlerimizin tekrar doğup büyüdüğü topraklara dönmesi ve tarımsal üretime katkı sağlamaları amaçlanmıştır. Bu kapsamda 2016 yılında başlatılan bu projeyle 2018 yılına kadar yaklaşık 47 bin genç çiftçimiz ülke genelinde bu projeden faydalandırılmıştır. İlimizde ise 689 genç çiftçimiz bu 3 yıllık periyotta bu projeden faydalandırılmış bunların da büyük kısmı büyükbaş Hayvancılık konusunda destek almıştır” dedi.

 

Konuşmaların ardından, temsili çek takdim törenine geçildi. Vali Seddar Yavuz, Sibel Yeşilyurt, Havva Meydan, Melek Ceylan ve Yekta Demir isimli arıcılara temsili çeklerini verdi.

 

Vali Seddar Yavuz, ayrıca DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan “Annelerin Elinden Arı Sütü Üretimi” projesi kapsamında eğitime katılan kursiyerlere de belgelerini takdim etti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız