HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Aralık 2018 Salı Saat: 10:33

“ AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık başkanlığında, engelli derneklerinin yöneticilerinden oluşan bir heyet, Ordu Valisi Seddar Yavuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.
“ AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık başkanlığında, engelli derneklerinin yöneticilerinden oluşan bir heyet, Ordu Valisi Seddar Yavuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Valilik Makamında gerçekleştirilen ziyarette, Ordu Engelliler Derneği Başkanı İmdat Aktaş, Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren de hazır bulundu.

 

Vali Seddar Yavuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’de, toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal politikaların geliştirildiğinin altını çizen Vali Yavuz, Türkiye’nin bu alanda dünyanın gelişmiş ülkeleri ile rekabet edebilecek bir noktaya ulaştığını, hatta bazı alanlarda onlardan önde olduğunu söyledi. 

 

“Bizim medeniyetimiz her zaman mağdur, mazlum ve sorunu olanların yanında olmayı, onların ellerinden tutmayı ve yüzlerindeki tebessümün sebebi olmayı hedeflemiş bir medeniyettir” diyen Vali Seddar Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize yakışan doğrusu budur. Bu anlamda ilimizde de özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın politikalarına uygun olarak, Valiliğimiz ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın mensupları, ayrıca Kaymakamlarımız, Sosyal Yardımlaşma Ve Danışma Vakıflarımız her zaman dezavantajlı grupların, engellilerimizin yanındadır. Bugüne kadar şahsım ve kaymakamlarımız tarafından yaklaşık 5 bin aile evlerinde ziyaret edilmiştir. İhtiyaç ve sorunlarının yerinde gidermeye gayret edilmiştir.”

 

Konuşmasının devamında Vali Yavuz, toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunarak, engellilere özel ilgi göstermelerini ve sorunlarına duyarlı olmalarını istedi.

Başta kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler olmak üzere tüm özel iş yerlerinin pozitif ayrımcılık yapmaları gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, “Bu günlerin anılmasının, kutlanmasının önemli ve beklediğimiz sonucu, farkındalık oluşturmaktır. Eğer bu tür faaliyetten bir farkındalığa sebebiyet vermiyorsa, gösterişten öteye geçemez. Dolayısıyla bu şehrin Valisi olarak, başta kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızdan engellilerimize karşı daha hassas, daha duyarlı, empati duygusu içerisinde hareket etmelerini ve bir gün hepimizin bir engelli adayı olabileceğimizi de unutmamalarını özellikle rica ediyoruz. Bu vesileyle bütün engellilerimizin yanında olduğumuzu, daha önemlisi maddi imkânlarla değil, gönlümüzle yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizlerin hayat kalitesini yükseltmek için canı gönülden uğraştığımızı da bilmenizi isterim” diye konuştu. 

 

Ordu Engelliler Derneği Başkanı İmdat Aktaş, Vali Seddar Yavuz’a teşekkür ederek “Bir sıkıntımızda, bir derdimizde acaba demeden burada bir kapımız olduğunu biliyoruz. Bu anlamda diğer illere de toplantılara gittiğimizde gururla sizlerden bahsediyoruz. Biz sizden razıyız. Rabbim de hem bu dünyada, hem diğer dünyada razı olsun. İnşallah uzun yıllar sizinle bu ilde çalışırız. Derneklerimizi, camiamızı ev ev, kapı kapı geziyorsunuz. Tüm camiamız ve şahsımız adına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren de bir konuşma yaparak, “Biz gerçekten engelliler olarak, dezavantajlı kesimler olarak yakınlığa ihtiyacımız var. Sayın Valim gibi büyük insanlar olunca, bizi daha çok sevindiriyor. Önemsenmek çok güzel tabi. Siz bizleri bir gün değil, her gün ağırlıyorsunuz. Sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiğinizi biliyoruz. Allah sizden de, eşinizden de razı olsun” şeklinde konuştu.

 

Ziyarette hazır bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ender Yanık ta 3 Aralık Dünya Engeliler Günü münasebetiyle gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında Vali Seddar Yavuz’a bilgi verdi.

 

Anahtar Kelimeler : , AMACIMIZ, FARKINDALIK, OLUŞTURMAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız