HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Aralık 2018 Perşembe Saat: 09:30

Göç idaresinden ziyaret

Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu ve müdürlük personeli, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Ordu Valisi Yardımcısı Adem Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
Göç idaresinden ziyaret

 

Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu ve müdürlük personeli, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Ordu Valisi Yardımcısı Adem Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Ordu Valisi Yardımcısı Adem Öztürk, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü kutladı.

Uluslararası Göçmenler Gününün, Birleşmiş Milletler(BM) tarafından 2000 yılında resmi olarak kabul edildiğini hatırlatan Vali Yardımcısı Öztürk, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü sayesinde dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Öztürk, “Ülkemiz "Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun kesiştiği dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alması, ülkelerinden kopan insanlar için ülkemizi bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Bu sebeple ülkemiz 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşın da etkisi ile başta Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4 milyona yakın insan ülkemize göç ederek burada yeni bir hayata başlamışlardır. Ülkemiz “açık kapı politikası” ile ülkemize gelen kişilere Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma sağlamıştır. Çünkü biz ülkemize gelen her bir yabancıyı ayrı bir kültür zenginliği olarak görmekteyiz. Göç ile ilgili çalışmalarımız mevzuatla ilgili olduğu kadar binlerce yıllık devlet geleneğimizin, inancımızın, kültürümüzün ve misafirperverliğimizin gereği olarak yapmaktayız. Bu vesile ile dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin ve ilimizde bulunan göçmenlerin, mülteci ve sığınmacıların 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü içtenlikle kutluyorum" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : Göç, idaresinden, ziyaret

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız