HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Aralık 2018 Cumartesi Saat: 10:28

Din görevlilerine bağımlılık eğitimi

Yeşilay, Ordu Şubesi ve Ordu İl Müftülüğü İşbirliği Protokolü ile Türkiye’de ilk kez Doksan Beş Din Görevlisine Bağımlılıklarla ilgili “Uygulayıcı Eğitimi”  verildi. Eğitimi, TBM Uygulayıcı Eğitimi; Yeşilay Genel Merkez
Din görevlilerine bağımlılık eğitimi

Yeşilay, Ordu Şubesi ve Ordu İl Müftülüğü İşbirliği Protokolü ile Türkiye’de ilk kez Doksan Beş Din Görevlisine Bağımlılıklarla ilgili “Uygulayıcı Eğitimi”  verildi.

Eğitimi, TBM Uygulayıcı Eğitimi; Yeşilay Genel Merkez tarafından her biri kendi alanında uzman olarak yetiştirilmiş Rehber Formatör öğretmenler tarafından verildi.

Yeşilay Ordu Şubesi ve Ordu İl Müftülüğü arasında imzalanan İşbirliği Protokolü gereğince, Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde her ilçeden beş din görevlisi olmak kaydıyla 19 ilçeden toplam 95 din görevlisine yönelik, Sigara ve Tütün, Alkol, Madde, Kumar, Teknoloji ve Sağlıklı Yaşam alanlarında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Uygulayıcı Eğitimi verildi. Eğitimler, kurumlar arasında iş birliği protokolüne dayanarak 2019 yılında da düzenli olarak devam edecek.

Yeşilay Ordu Şubesi Başkanı Cengiz Keskin; “Yeşilay Ordu Şubesi tarafından ilimizde, Türkiye’de ilk kez uygulanan proje ile Ordu’da İl Müftülüğümüz Bünyesinde bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimli kadroların oluşturulması hedeflenmiş bulunuyor.  TBM Eğitim Programı’nın Din görevlileri ve çalışanları ile cami cemaatlerine, halka yaygınlaştırılması için katılımcıların kendi ilçelerindeki kurumlarında Yeşilay Ordu Şubesi ile birlikte eğitimleri planlayıp, düzenlemesi bekleniyor” dedi.

Keskin; “Kısa zamanda her mahalleye ve dolayısıyla Ordu il geneline ulaşmayı, Yeşilay faaliyetlerini yayma ve farkındalıklarını artırmayı hedeflemekteyiz. Bu nedenle hemen hemen her mahallede bir cami veya mescit ya da kuran kursu bulunan il müftülüğümüz üzerinden Yeşilay çalışmalarımızı götürme fırsatı bulmaktayız. İl müftülüğümüzle farklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz. 2020 yılında 100. Yaşını kutlayacak olan Yeşilay için Ordu Şubesi stratejilerimizi belirlemiş bulunmaktayız. Yeşilay faaliyetlerimizin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, daha çok kurum ve kişiye ulaşarak hem gönüllü sayısının hem de asıl üye sayısına yönelik katılımın artmasını, böylece toplumumuzda bağımlılıklara yönelik farkındalık oluşturma çalışmalarımızın hız kazanmasını amaçlamaktayız” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : Din, görevlilerine, bağımlılık, eğitimi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız