HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Ocak 2019 Salı Saat: 10:54

Kan Bağış Çağrısına Vatandaşlar Duyarsız kalmadı

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın, kış koşulları nedeniyle kan bağışının azaldığını söyleyerek sosyal medya hesaplarından “Acil” olarak yaptığı kan bağış çağrısına tüm Türkiye’den yanıt geldi. Çağrının
Kan Bağış Çağrısına  Vatandaşlar Duyarsız kalmadı

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın, kış koşulları nedeniyle kan bağışının azaldığını söyleyerek sosyal medya hesaplarından “Acil” olarak yaptığı kan bağış çağrısına tüm Türkiye’den yanıt geldi. Çağrının hemen sonrasında kan bağışında büyük artış yaşandı. Hastanelerde tedavi bekleyen hastaların kan ihtiyacının karşılanması, kan stoklarının tamamlanması için bu hassasiyetin devam etmesi gerekiyor.

                Kan bağışı çağrısını duyup hızla harekete geçen vatandaşlara teşekkür eden Dr. Kerem Kınık, “Çağrımızdan hemen sonra 9 bin 214 vatandaş kan bağışı yaptı. İkinci gün ise bu sayı daha da artarak 10 bin 965 ünite kana ulaştı. Böylece günlük kan bağış rakamları normal seviyeye çıkmaya başladı. Ama kritik stok seviyemiz olan 60 bin ünite kanın tamamlanması için vatandaşlarımızdan uzun bir süre daha kan bağışına hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Çünkü bir taraftan kan bağışı alınırken diğer taraftan tedavileri devam eden hastalara kan sevkiyatı kesintisiz sürüyor. Ekiplerimiz her gün yaklaşık 300 ayrı noktada kan bağışı alıyor. Kan stoklarını tamamlamak, bunun haricinde hastanelerin talebi olan kanları hızla sevk etmek için büyük çaba gösteriyor. Bu çabaya destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hızla gidersek bir müddet sonra kan stoklarımızı normal seviyelere çıkaracağımızı umuyorum” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız