HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ocak 2019 Perşembe Saat: 09:35

E- DENETİM VE BELGE DENETİMLERİ GELİYOR

Ordu Mali Müşavirler Odası, Oda Toplantı Salonu’nda ‘‘E-Uygulamalar & Defter Beyan Sistemi’’ konulu seminer düzenledi. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Samsun SMMM Odası Başkanı Hayrul K
E- DENETİM VE BELGE DENETİMLERİ GELİYOR

Ordu Mali Müşavirler Odası, Oda Toplantı Salonu’nda ‘‘E-Uygulamalar & Defter Beyan Sistemi’’ konulu seminer düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Samsun SMMM Odası Başkanı Hayrul Kayar, Trabzon Önceki Dönem Oda Başkanı Veysel Zekai Bak, Samsun SMMM Odası Başkan Yardımcısı Sevcan Tekinaslan, Samsun SMMM Odası Sekreteri Dilaver Öğütcü,  İstanbul SMMM Odası Eğitim Müdürü SMMM İnci Şalcı, Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş, Oda Sekreteri M. Ender Sönmez, Oda Saymanı O. Murat Gür, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

 

Açış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; “2019 Yılında e- Denetim ve Belge Denetimleri Geliyor. 2019 Yılında İzaha Davet Sayısında Artış Olacaktır.”

‘‘Türkiye’de bir değişim süreci var. Bugün değerli İstanbul SMMM Odası eğitmeni ve Eğitim Müdürü SMMM İnci Şalcı ile e-uygulamalar seminerini gerçekleştireceğiz. İstanbul SMMM Odası eğitmenleri meslek mensuplarının eğitimi için bütün ülkeyi dolaşıyorlar. İstanbul SMMM Odası mesleki kaliteyi arttırmak, mesleki değişimleri ve gelişimleri Anadolu’ya ulaştırma gayesi içerisindedir. Mesleki birikimimiz, mesleki kalitemiz için çok önemli katkılar veriyorlar. Sayın İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir’e ve İnci Şalcı hocama destekleri ve emekleri için sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.’’dedi.

E-Uygulamaları kullanan mükellef sayısına baktığımızda önemli artışlar görüyoruz.  E-Fatura kullanıcı sayısı 01.10.2018 tarihi itibariyle seksen bin üç yüz on dokuz, E-Defter kullanıcı sayısı yetmiş bir bin altı yüz, E-Arşiv Fatura kullanıcı sayısı ise on sekiz bin dokuz yüz yetmiş dörttür E-Deftere geçiş rakamlarında 01.07.2019 tarihi itibariyle bir güncelleme söz konusudur. 433 ve 487 nolu tebliğ taslaklarında yer alan güncellemeler gerçekleşirse 2019 yılında yüz elli bin yeni mükellef, 2020 ve 2021 yılında da iki yüz elli bin adet mükellef sisteme dâhil olacaktır. 2021 yılı sonunda yaklaşık olarak altı yüz bin civarında mükellef elektronik fatura ve defter tutuyor olacak.

Bu süreç E-Denetimi öne çıkartacaktır. Özellikle 2019 yılında e-denetim, belgeye dayalı denetim yapılacaktır. Pek çok mükellef izaha davet müessesesi ile tanışacaktır. Gelir idaresi defter incelemek yerine elde ettiği elektronik verilerin mükellefler tarafından izah edilmesini isteyecektir. Bu yeni bir süreçtir. Mükellefleri bu konuda uyarıyoruz. Bu sürece hazır olmalarını hatırlatıyoruz. Denetim dediğimiz olgu çok değişiyor. Denetim artık bir milyon sayfayı bir dakikada inceleyen, finansman giderlerinin, faiz gelirlerinin kanunen kabul edilmeyen giderleri, ödenmeyen sigorta primlerinin gider yazılmasını saniyeler içerisinde kontrol edilmesini sağlayan bir yapıya kavuşmuştur. Yaşanan bu e dönüşüm süreci fırsatları ve tehditleri beraberinde getiriyor. Önümüzdeki süreçte bu dönüşüme ayak uyduranlar faaliyetlerine aksamadan devam edecekler, bu sürece ayak uyduramayanlar sistemin dışında kalma tehdidi ile karşılaşacaktır.

Her zaman söylüyorum Ordu Mali Müşavirler Odası’nın üyeleri ve stajyerleri ile gurur duyuyorum. Kaliteli ve nitelikli bilgileri ile mesleği icra etmek için bu eğitimlere üyelerimiz yoğun katılım yapmaktadır. Seminerimizin sabah saatlerinde olmasına rağmen üyelerimiz salonu doldurdu. Ve ayrıca fuaye bölümü doldu. Yaklaşık yüz altmış, yüz yetmiş arkadaşımız buradalar. Bu desteğiniz, katılımınız ve katkınız için çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

İstanbul SMMM Odası Eğitim Müdürü SMMM İnci Şalcı; Ordu eğitimi bizim için çok farklı oluyor. Bende bir Karadenizli olduğum için özellikle Karadeniz eğitimlerine geldiğimiz zaman biz kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sayın İstanbul SMMM Odası Başkanımız Yücel Akdemir’e de bizleri tekrar bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Eğitimimize başlamadan önce İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanımız Yücel Akdemir’in çok sevgi ve selamlarını sizlere iletmek istiyorum.’’dedi.

Konuşmasının devamında, E-Fatura ve Özellikli Konular, E-Defter ve Özellikli Konular, E-Arşiv Fatura, Taslaktaki E-Arşiv 50.000 TL Fatura Sınırı, E-İrsaliyedeki Yeni Süreçler, E-Tebliğ Taslağındaki Yeni Uygulamalar, Taslaktaki E-Fatura ve E-Defter 5 Milyon Sınırı, E-Müstahsil Makbuzu ve E-SMM, E-Uygulamalar Muhafaza ve İbraz Yükümlülükleri, Defter Beyan Sistemi İle İlgili Güncel Değişiklikler ve Pratik Çözüm Yolları ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Seminer sonunda plaket olarak maddi desteğe ihtiyaç duyan gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na bağışta bulunularak TEV tarafından düzenlenen plaket takdim edildi. İstanbul SMMM Odası Eğitim Müdürü SMMM İnci Şalcı’ya plaketini Oda Başkanı Bahadır Baş takdim etti.

 

 

Anahtar Kelimeler : E-, DENETİM, VE, BELGE, DENETİMLERİ, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız