HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Şubat 2019 Pazartesi Saat: 10:46

ALAN; “ZİRAAT ODALARI SEÇİMLERİ FIRSATA ÇEVRİLMELİ.”

                Tüm Köy Sen Ordu Şubesi,  Ziraat Odaları seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada genel kurulun iyi değerlendirilmesini, üreticilerin taleplerini dile getirmesinin gerekliğini vurguladı.            
ALAN; “ZİRAAT ODALARI SEÇİMLERİ FIRSATA ÇEVRİLMELİ.”

                Tüm Köy Sen Ordu Şubesi,  Ziraat Odaları seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada genel kurulun iyi değerlendirilmesini, üreticilerin taleplerini dile getirmesinin gerekliğini vurguladı.

                 Kendisinin de Altınordu Ziraat Odası delegesi olduğunu belirten Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Akif Alan, “İlçe Ziraat Odaları seçimleri başladı. Üreticilerin sendikal örgütlenmesi temel olan bir örgütlenme ancak üreticilerin adına kurulan tüm kurumlar önemli. Bu nedenle Ziraat Odası seçimlerini önemsiyoruz. Altınordu Ziraat Odası seçimlerinde üreticilerin örgütü olan Tüm Üretici Köylüler Sendikası Ordu Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olarak adayım.” dedi.

                Yalnızca üreticiler taraf olmalı

                “Ziraat Odalarına üye olan herkes seçimlerde taraf olma hakkı var” diyen Alan, “Ancak siyasi kimliğini kullanarak iktidarın yandaşı bir Ziraat Odası yapılmasına yönelik girişimleri kabul etmiyoruz. Üreticilerin sorunları çığ gibi büyürken edilgen, üstenci bir yönetim oluşmasını kabul etmiyoruz. Tüm zorluklara rağmen üreticinin sesi Ziraat Odalarında da hissedilecek.” dedi.

                Nasıl bir yönetim?

                Delegelerin iradesi önemli” diyen Alan, Genel kurulun bağımsızlığına gölge düşürecek girişimlerden vaz geçilmelidir; makam, unvan kullanarak delegeler aranmamalı. Projeler yarışmalı. Ziraat Odası yönetimleri, tüm üretici kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde olmalı, basın açıklamalarıyla yetinmemeli. Fındık-tarım politikaları oluştururken üreticilerle görüş alışverişi yapacak şartları oluşturmalıdır. Dönemlik, geçici çözümler terk edilmeli, demokratik-halkçı, üreticiden yana yeni fındık-tarım politikalarının oluşturulabilmesi için çaba harcamalıdır. Özellikle de “sözleşmeli tarım” projesine uzak durmalıdır. Talep etmekle yetinmemeli, talebin gerçekleşmesi için üreticilerin gücünün gösterilmesini sağlamalıdır. İmzacı, aidat toplayan bir yönetim kesinlikle olmamalıdır.” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız