HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Şubat 2019 Çarşamba Saat: 09:57

Tüm Köy Sen: Üreticiler örgütlenmeli

Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan sebze üretenler daha ucuza üretmediği sürece fiyatlarını ucuzlatmak için hükümetin manavlığa başladığını belirterek, “Çözüm, bağımsız demokratik halkçı tarım politikasıyla olur.” ded
Tüm Köy Sen: Üreticiler örgütlenmeli

 

            Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan sebze üretenler daha ucuza üretmediği sürece fiyatlarını ucuzlatmak için hükümetin manavlığa başladığını belirterek, “Çözüm, bağımsız demokratik halkçı tarım politikasıyla olur.” dedi.

            Turan yaptığı açıklamada, emperyalist tekellerin egemenliğine teslim edilen tarımda çözüm önerilerini yıllardır yinelediklerini vurgulayarak, “Tarımda yaşanan sıkıntıyı aşmak için üretici köylülere destek vererek üretimi artırmak yerine, tarım ve gıda tekellerinin çıkarı doğrultusunda dışarıdan satın alma politikalarını temel alan iktidar, şimdi de manavlığa soyunarak gayriciddi politikalarına devam ediyor.” dedi.

            Geçici değil, kalıcı çözüm

            Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Genel Başkanı Sadık Turan, hükümeti eleştirmeye devam ederek, “Tarımda dışa bağımlılık sürdürülüyor. Yasadan kaynaklı tarıma destek yapılmıyor; yapılanların büyüğü de tartım ve gıda şirketlerine gidiyor. Tarımda girdiler artarken üreticinin emeği ve ürünü değerinde alınmıyor. Sürekli zarar eden üretici köylü topraktan uzaklaşıyor. Bunlar emperyalist tarım ve gıda tekelleri çıkarına uygulanan tarım politikalarının sonudur. Tanzim satış çadırları kurarak sebzede ucuzlama sağlanamaz. Ayrıca temel sorun sebzeyi ucuzlaştırmanın yanında üretici köylünün emeğinin ve ürününü değerinin verilmesini sağlamaktır.” dedi.

            Üreticiler örgütlenmeli

            Turan, önceliğin üreticilerin örgütlenmesi olduğunu belirterek, “Üretici köylülerin kurtuluşunun birinci adımı kendi çıkarları için bir araya gelip örgütlenmeleridir. Örgütlü üretici çözümü de bulur. Kooperatifleşerek ürününe ve emeğine sahip çıkabilir. Bu nedenle örgütlenme ve kooperatifleşmenin önündeki engeller kaldırılmalı, devlet üretici köylünün kooperatifleşmesine katkı sağlamalı.” diyerek üretici köylüleri sendikalarında örgütlenmeye çağırdı.

            Nasıl bir tarım politikası?

            Turan, izlenen tarım politikalarının değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Öncelikle üretici köylünün çıkarına göre planlama yapılmalı. Üreticiye göre plan, ülke ekonomisi çıkarı demektir. Tarım politikalarında hem tarım-gıda tekelleri çıkarı hem üreticinin çıkarı olmaz. Şu an iktidar uluslararası tarım-gıda tekellerinin çıkarına göre hareket ediyor. Tanzim satış çadırlarıyla da şov yapıyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler : Tüm, Köy, Sen:, Üreticiler, örgütlenmeli

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız