HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Mart 2019 Çarşamba Saat: 09:39

FINDIKTA TARIM SİGORTASINI KAÇIRMAYIN!

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Fındıkta Tarım Sigortası İçin Son Başvuru Tarihinin 10 Mart olduğunu hatırlatarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
FINDIKTA TARIM SİGORTASINI KAÇIRMAYIN!

 

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Fındıkta Tarım Sigortası İçin Son Başvuru Tarihinin 10 Mart olduğunu hatırlatarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Konuyla ilgili Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Milli gelir ve genel istihdam içerisindeki payı bakımından vazgeçilmez olan tarım, sosyo-ekonomik açıdan da yüksek bir öneme sahiptir. Tarım önlenmesi güç veya mümkün olamayan risklerle karşı karşıya kalan sektörlerin başında gelmektedir. Karşılaşılan bu riskler ise çiftçilerimizi büyük zararlara uğratabilmektedir. Doğal afet dediğimiz ve çoğunlukla önleme imkânımız olmayan bu riskler altında üretim yapmak durumundayız. Bizim öncelikli hedefimiz tarım sektöründe sürdürülebilir üretimin sağlanmasıdır. Bu noktada Bakanlığımız tarafından sürekli çalışmalar yapılmakta ve yeni projeler uygulanmaktadır. Bakanlığımız bir yandan ar-ge çalışmaları ile bu riskleri minimize etmeye çalışırken, diğer yandan olası afet ve diğer nedenlerle tarımsal üretimde meydana gelebilecek büyük kayıplarda üreticilerimizi koruyacak tedbirleri geliştirerek sürdürülebilirliği sağlamaya çalışmaktadır.

Bu kapsamda yüzde elli Devlet Destekli Tarım Sigortası üreticilerimizin yanında olmaktadır. Çiftçilerimiz başta fındık olmak üzere ekonomik olarak verime yatmış meyve ağaçlarını dolu,  fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını ile kar ağırlığı risklerinin neden olduğu tüm hasarlara karşı ürünle birlikte veya üründen bağımsız olarak sigorta ettirebilmektedir.

İlimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındık ürününde sigorta için son başvuru tarihi 10 Mart 2019 olup, üreticilerimizin gerek don afeti, gerekse diğer doğal afetlere karşı belirtilen tarihe kadar ürünlerini tarım sigortası yaptırmaları olası bir afette zararların tazmin edilebilmesi için büyük önem arz etmektedir.  

 

Anahtar Kelimeler : FINDIKTA, TARIM, SİGORTASINI, KAÇIRMAYIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız