HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Mart 2019 Salı Saat: 10:05

“NİTELİĞİ OLAN İSTİHDAM EDİLİYOR”

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında 2,5 milyon istihdamın hedeflendiğini belirtti. 2017 yılında ilan edilen ilk İstihdam Seferberliğine de değinen U
“NİTELİĞİ OLAN İSTİHDAM EDİLİYOR”

 

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında 2,5 milyon istihdamın hedeflendiğini belirtti. 2017 yılında ilan edilen ilk İstihdam Seferberliğine de değinen Uzunkaya, şu açıklamalarda bulundu: “2017 yılında ilk istihdam seferberliğini Cumhurbaşkanımız ilan etmişti. Ülke olarak 1,5 milyon istihdam hedefiyle yola çıkmıştık. Gerçekten yüksek bir hedefti. Milletçe tüm odalarımız, iş dünyamız, basınımız, kamu kurumlarımız, bakanlıklarımızla işbirliği içerisinde seferber olduk. 1,5 milyon istihdamı gerçekleştirdik. Ama Türkiye’nin hedeflerinin bitmesi mümkün değildi. Cumhurbaşkanımız 2018 yılı için ise Artı 2 İstihdam hedefini duyurdu. Yine seferberlik halinde ciddi anlamda tüm paydaşlarımızla sahada olduk. İŞKUR olarak 1 milyon 240 bin 308 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik. Tabii bu rakamın ne anlama geldiği daha iyi anlaşılsın diye söylüyorum. İŞKUR 2002 yılında sadece 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık etti. 2018 yılında 2002’ye göre özel sektörde işe yerleştirme sayımızı 50 kat artırdık” dedi.  

Genel Müdür Uzunkaya, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR aracılığıyla sağlanan teşviklerden de bahsetti. Uzunkaya İŞKUR’un istihdamın artırılması için prim desteğinin yanı sıra ücret desteği de verdiğini kaydetti.

İşverenlerin beceri ve tecrübeye önem verdiğine dikkat çeken Uzunkaya, “Adamı olan değil, niteliği olan istihdam ediliyor. Bu noktada İŞKUR olarak beceri eksikliğini giderebilme adına işverenlerimizle işbirliği yapıyoruz. İşbaşı Eğitim Programımız ile vatandaşlarımıza nitelik ve tecrübe kazandırarak istihdam edilmelerine destek oluyoruz. Bu programlarımızdan 2017’de yararlanan kişilerin yüzde 92’si bir yıl ve daha uzun süredir istihdamda. Her yıl yaklaşık 300 bin kişinin bu programımızdan yararlandığını göz önünde bulundurduğumuzda, mühim bir başarı elde ettiğimiz ortadadır” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “NİTELİĞİ, OLAN, İSTİHDAM, EDİLİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız