HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Nisan 2019 Salı Saat: 10:36

HAYVANLARINIZI KÜPELETMEYİ UNUTMAYIN!

Hayvan sağlığı ekipleri tarafından Ordu genelinde 5 aylık sürede 44 bin 465 büyükbaş ve 40 bin 385 küçükbaş hayvan küpelendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından herhangi bir nedenle kayıt altına alınamamış her yaş
HAYVANLARINIZI KÜPELETMEYİ UNUTMAYIN!

Hayvan sağlığı ekipleri tarafından Ordu genelinde 5 aylık sürede 44 bin 465 büyükbaş ve 40 bin 385 küçükbaş hayvan küpelendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından herhangi bir nedenle kayıt altına alınamamış her yaştaki sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların küpelenerek kayıt altına alınmasını sağlamak amacıyla 3 Kasım 2018 tarihinde Sığır Cinsi ile Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile birlikte 31 Mart 2019 tarihine kadar hiçbir cezai işlem uygulanmadan Türkiye genelinde bu şekilde olan her yaştaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpelenmesine ve işletmelerin güncellenmesine müsaade etti.

 Bu uygulama kapsamında İl-İlçe Müdürlüklerinde görevli Hayvan Sağlığı Ekipleri tarafından belirtilen tarihler arasında Ordu genelinde tüm mahallelerde yoğun çalışmalar gerçekleştirilip ve bunun sonucunda toplam 44 bin 465 büyükbaş ile 40 bin 385 küçükbaş hayvan küpelenerek TÜRKVET siteminde kayıt altına alındı. Yapılan güncelleme ve küpeleme çalışmaları neticesinde Ordu hayvan varlığının artmaya devam ettiği anlaşıldı.

Öte yandan 31 Mart 2019 tarihinde idari para cezası uygulamadan her yaştaki hayvanın küpelenmesi ve işletmelerin güncellemesi uygulaması sona erdi.. Yetiştiricilerin bundan sonraki süreçte herhangi bir idari para cezasına maruz kalmaması için; yeni doğan buzağılarını 3 aylık yaşa kadar, yeni doğan kuzularını ise 6 aylık yaşa kadar küpeletmeleri gerekiyor.

 

Anahtar Kelimeler : HAYVANLARINIZI, KÜPELETMEYİ, UNUTMAYIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız