HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Haziran 2019 Pazartesi Saat: 09:31

KURU KALABALIK, ESNAFI GÜLDÜRMEDİ!

ÖZEL HABER
KURU KALABALIK, ESNAFI GÜLDÜRMEDİ!

Ekonomik krizle 2 yıldır mücadele eden Ordu’da esnafın yüzü bir türlü gülmüyor. 2019 yılının ilk ayında yılbaşı ve kış sezonu satışlarına umutlarını bağlayan esnafların, maalesef Şubat ayında ki sevgililer günü haftasında da yüzü gülmedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 23 Nisan kutlamaları haftası ve Mayıs ayında ki Anneler günü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sürecinde de yüzü gülmeyen esnaflar, umutlarını Ramazan ayı ve Ramazan Bayramına çevirmişti.

Haziran ayına kadar geçen 5 aylık süreçte bütün özel gün ve kutlamalarda hayal kırıklığı yaşayan Ordulu esnafların gözü yaz mevsiminde ki Ramazan Bayramı, tatil alış verişleri ve Kurban Bayramına çevrilmişti. Kış ve İlkbahar aylarında umduğunu bulamayan esnaflar, Ramazan Bayramına da hayli ümitli girmişti.

Gazetemizin piyasalarda yaptığı araştırmada ise esnafların en çok da kuru kalabalıktan şikayetçi oldukları gözlendi. Çarşı Pazar kum gibi insan kaynarken alış verişlerin kesat gitmesi de oldukça şaşırtıcı bir durum olarak karşımıza çıktı. Son arife gününe kadar işlerin beklenildiği gitmemesi de esnafı yine kara kara düşündürmeye başladı.

Piyasalarda vatandaşların alım gücünü de araştıran gazetemizin elde ettiği sonuçlarda ise en çok özellikle gıda sektöründe ki fiyatların 3-5 kat artarak tırmanışa geçtiği, tekstil ve beyaz eşyada ise alım gücünün neredeyse imkansız hale geldiği öne sürüldü.

Birden fazla kredi kartı kullanan vatandaşların da kredi kart sayılarını son yıllarda teke düşürdükleri gözlenirken, bayramdan sonra da bu durgunluğun sürecek olması esnaf camiasında şimdiden endişelere neden oldu. Kart mağduru esnaf ve vatandaşlarında haciz, icralık ve takip konularında ki durumları nedeniyle kredi kullanamamalarına karşı ise hükümetten bir defaya mahsus sicil affı çıkarılması beklentileri de ayrıca daha ağır basan konu başlıkları arasında yer aldı.

Esnafa, memura, işçiye ve emekliye can suyu niteliğinde hükümet bu affı çıkarır mı? Çıkarmaz mı? Bilemiyoruz ama bilinen ve görünen tek bir gerçek var ki, o da ne esnafın nede vatandaşın yüzünün gülmediği. Esnaf kuru kalabalıktan şikayetçi, vatandaş ta alım gücünün tükenmesinden yana dertli.

Ağır kira bedelleri karşısında bellerinin de büküldüğünü dile getiren esnaflar, İlkbaharın sonlarında kapanan esnaf sayılarına da dikkat çekerek, yaz aylarında da aynı manzarayla karşılaşmak istemediklerini ve hükümetten bu konularda yeni hamleler atmasını beklediklerini belirttiler. (Haber MEHMET KESKİN)

 

Anahtar Kelimeler : KURU, KALABALIK, ESNAFI, GÜLDÜRMEDİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız