HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Temmuz 2019 Salı Saat: 09:17

Madem kirliydi, şimdi niye kaldırdınız?

NAZİF BEY SUYU MUAMMASI!
Madem kirliydi, şimdi niye kaldırdınız?

ÖZEL HABER

Ordu’da 1931-1933 tarihleri arasında 8. Vali olarak görev yapan "Nazif Bey" suyu olarak bilinen Akobuz İçme Suyu'nun 18 km.lik mesafeden şehre getirilmesi ve yol çalışmaları gibi Orduluların hafızalarında yer eden  Vali Nazif Ergin’in adına  Saraycık’ta çıkış yerine yakın yerde  oğlu Prof. Dr. Arısan Ergin tarafından yaptırılan ve 2012 yılında hizmete açılan Nazif Bey suyu çeşmesinin suyunun kirli olduğu yetkililer tarafından değil de birilerinin keyfi tutumu nedeniyle yazıldığı iddia edildi.

Bir süreden bu yana tartışmalara neden olan ve içilemez diye levha asılan çeşmede ki bu levhanın kaldırıldığı iddia edildiği gibi suyun kirli içilemez olmadığı keyfilik nedeniyle birilerinin de göz yumması ile bunların yaşandığı ileri sürülerek Ordu Valililiğinden bu şehre büyük hizmetleri dokunmuş Vali Nazif Beyin aziz hatırası ve oğlunun katkıları nedeniyle konun incelenerek kamuoyuna resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

 Görevden istifa eden eski Başkan Enver Yılmaz zamanında yaşanan olaylar sırasında çeşmeye kasıtlı olarak içilemez yazısı yazıldığı bölgede bulunan bir ev sahibinin sürekli şikayeti nedeniyle bunların olduğu ileri sürülürken, konu ile ilgili olarak ‘ İçki içiliyor, gürültü yapılıyor iddiası ile Orduluların rağbet gösterdiği içme suyu niye kapatılmak isteniyor, niye kirli levhası asıldı, Altınordu ilçe sağlık müdürlüğünün verdiği iddia edilen kirli raporu halk ile paylaşılsın’ haberlerimize karşın o günün belediyesi ve valiliği tarafından her hangi bir açıklama yapılmamıştı.

Mimar Emin Öztürk tarafından 2012 yılında modern ve Osmanlı motifleri ile süslenmiş çalışma ile yeniden  yapılan çeşme için Vali Nazif Bey’in oğlu ve halen Amerika’da yaşamakta olan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Arısan Ergin tarafından 100 bin lirayı aşkın bir masraf yapılmıştı.

Hatta o süreç içerisinde Prof. Dr. Ergin, 1,5 ay boyunca ücretsiz olarak Ordu Devlet hastanesinde hasta bakmış ve ameliyatlara girmişti.

(HABER: EROL KARAER) 

Anahtar Kelimeler : Madem, kirliydi, şimdi, niye, kaldırdınız?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız