HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ağustos 2019 Cuma Saat: 09:55

“Kalıcı İnsanlık İçin Çalışıyoruz”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen konferansa katılan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, mülteciler için hayata geçirilen projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 511 bin mü
“Kalıcı İnsanlık İçin Çalışıyoruz”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen konferansa katılan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, mülteciler için hayata geçirilen projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 511 bin mülteci öğrenciye düzenli aylık burs verildiğini aktaran Kınık, Kızılay'ın 150 yıldır geçici koruma için değil "kalıcı insanlık" çalıştığını söyledi. 
 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye, TRT World Research Centre ve TRT World Citizen iş birliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen “Uluslararası Koruma Altındaki Öğrencilerin Yüksek Öğrenimi Konferansı”nın “ana aktörler” oturumunda konuşan Genel Başkan Kerem Kınık, şunları söyledi:
 
“Türkiye yaklaşık 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Bunların büyük bir kısmı Suriyeli. Yüzde 75’i kadın, çocuk ve 65 yaş üstü olan korunmaya muhtaç insanlara bakıyoruz. Hâlihazırda 3 milyon kişiye destek veriyoruz. Sadece Suriyelilere değil, 70’i aşkın vatandaşlıktan 1 milyon 700 bin mülteciye aylık nakit düzenli destek programıyla katkı sağlıyoruz. Şartlı Eğitim Programımızla 511 bin öğrenciye düzenli aylık burs sağlıyoruz. Türkiye’de 1 milyon 740 bin Suriyeli çocuk yaşıyor. Yaklaşık 1 milyon 50 bin çocuğumuzun okula gitmesi gerekiyor. 645 bin çocuğumuz şu anda ilk-orta-liseye devam ediyor. Geriye kalan 400 bin çocuğumuzun okullaşması gerekiyor.”
 
Türkiye’nin mülteci krizinde yalnız bırakıldığına da dikkati çeken Kınık, yıkıma uğrayan ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan çocukların eğitim imkanlarına sahip olmaları için titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
 
Barış içinde yaşam
 
Kınık, Kızılay toplum merkezleriyle sığınmacılara destek sağladığını ifade ederek, “Türkiye, mülteciyi evindeki konuktan öte gören, bir ibadet gibi gören bir topluluktur. Türkiye’ye sığınan mülteciler bunu hissettiği için bugün mülteciler arasındaki suç oranı yüzde 1,3’tür. Türk toplumunun kendi arasındaki suç oranı ise yüzde 3'tür. Yani mülteciler kendi aralarındaki oto-kontrol sistemini kurabilmiştir ve biz de onlara bu barış ortamını sağlayabilmişizdir” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız