HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ağustos 2019 Salı Saat: 08:27

GURBETÇİ SESİNİ YÜKSELTİYOR!

Hükümetin gurbetçiyi sadece döviz olarak görmesi ve verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmemesi yurt dışında yaşayan vatandaşların tepkisinin artmasına neden oldu. Emeklilik için çok y
GURBETÇİ SESİNİ YÜKSELTİYOR!

Hükümetin gurbetçiyi sadece döviz olarak görmesi ve verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmemesi yurt dışında yaşayan vatandaşların tepkisinin artmasına neden oldu.

Emeklilik için çok yüksek paraların kanunla getirilmesi, THY’nın ailelere yapacağını açıkladığı bilet indirimini yapmaması ve edilen birçok hakkın aranmaması sıkıntıların artmasına neden oldu.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız gurbetçilerimizin ortak şikâyetleri genelde şöyle: Bizler zor şartlar altında çalışan ve artık dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin etkisiyle geçim derdine düşmüş ve devleti tarafından sahipsiz bırakılmış vatanı İçin can atan yüce Türk milletiyiz.

Avrupa’nın 4 bir yanına dağılmış en zor şartlar altında çalışarak geleceğini sağlamaya çalışan insanlarız tek amacımız belirli bir yaştan sonra ülkemize dönmek ne kadar kaldıysa memleketimizde yaşamak ve son nefesimizi kendi topraklarımızda vermektir. Ancak bu güne kadar emekli olmak İçin yatırmamız gereken bedeli dahi kredi çekerek yatırıyorduk ve o parayı ödemek için yıllarca çalışmak zorunda kalıyorduk.

Bu güne kadar bizim için olumlu olacak nasıl bir çalışma yaptı ki bu hükümet hangi mantığa hizmetle yeni emeklilik yasasını uygulamaya başlıyor. Ne verdiniz de ne istiyorsunuz. Bu güne kadar Avrupalı Türk’ler olarak zaten hep bizden aldınız ve halada almaya devam ediyorsunuz ayıptır yazıktır günahtır...

Türkiye’de yaşayan akrabalarımız bazen “size dokunmaz” şeklinde yorumlar yapıyorlar. Ama onlar burada aldığımız maaşlarımızı tl ye çevirerek konuşuyorlar maalesef “davulun sesi uzaktan hoş geliyor” asgari ücret 1500-2000 Euro bunun 800-1000 eurosu sadece ev kirası peki ya gerisi? Avrupa’da yaşıyoruz evet ama sizler nasıl geçiniyorsanız bizlerde aynı şekildeyiz tek farkı devletlerarasında ki sosyal haklardır. Bizler Avrupa’da yabancılar olarak Avrupa birliği ülke vatandaşlarından somra geliyoruz yani 3.sınıf vatandaşız bu nedenle Avrupa’da en büyük sıkıntıyı yaşayan maalesef bizleriz.

Anahtar Kelimeler : GURBETÇİ, SESİNİ, YÜKSELTİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız