HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Ağustos 2019 Cuma Saat: 10:51

KIZILAY, KURBAN KESİMLERİNİ TAMAMLADI

  İhtiya
KIZILAY, KURBAN KESİMLERİNİ TAMAMLADI

 

İhtiyaç sahiplerinin sofrasına kurban bereketini ulaştırmak için 12 yıldır vekâletle kurban kesim kampanyasını başarıyla uygulayan Kızılay, Türkiye ile birlikte 51 ülkede milyonlara kurban bereketi yaşattı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Ekiplerimiz bugün itibariyle kurban kesimlerini tamamladı. Kızılay’a güvenerek vekaletlerini bize veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyoruz. 4.5 milyon kişinin sofrasında Türkiye’nin yardım eli olacak” dedi.
 
Kızılay’ın “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla başlattığı vekâletle kurban kesim kampanyasında alınan vekaletlerin kesim işlemleri tamamlandı. Türkiye ile birlikte Balkanlar, Asya, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika’daki 51 ülkede kesimleri tamamlayan Türk Kızılay ekiplerinin kurban eti dağıtım faaliyetleri ise sürüyor. Yurt içi için alınan ve kesimi gerçekleştirilen vekaletlerin kurban etlerinin bir kısmı aşevlerinde ve anlık olarak dağıtıldı. Büyük bir kısmı ise konserve haline getirilmek üzere hazırlanıyor.
 
Vekalet Sahiplerine Anlık Bilgi Verildi
 
Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili bilgi vekâlet sahiplerine anlık olarak verildi. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alındı. Türk Kızılay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirdi.
 
4.5 Milyon Kişinin Sofrasına Türkiye’nin Merhamet Eli
 
Kızılay tarafından kesimlerden sonra yapılan hesaplamalara göre yurt içi için kesilen kurbanlardan yaklaşık 1,5 milyon adet kavurma konservesi elde edilecek. Konserveler gerek yıl içinde ihtiyaç sahiplerine gerekse afetlerin ardından afetzede ailelere dağıtılacak.
 
Kızılay yurt dışında ise 4 kıtada 50 ülkede vekaletle kurban kesimi yaptı. Bu ülkelerde kesilen kurbanlar ise paketlenerek ihtiyaç sahiplerine anlık olarak dağıtılıyor. Kızılay yurt dışındaki dağıtımların tamamlanmasıyla yurt dışında 2.5 milyon kişinin, ülkemizin de dahil edilmesiyle yaklaşık 4.5 milyon kişinin sofrasına hayırseverlerin merhamet elini ulaştırmış olacak. Kızılay, yurtdışındaki kesimleriniise Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Burkina Faso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gambiya, Gine, Güney Sudan, Kamerun, Kenya, Komor Adaları, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Namibya, Tanzanya, Uganda ve Zimbabve’nin aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan ve Rusya/Tataristan’ın yer aldığı Asya ülkeleri; Filistin (Kudüs-Gazze), Irak, KKTC, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Yemen’in aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri ile Güney Amerika ülkesi Surinam’da Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara riayet edilerek, hijyenik koşullarda yaptı.
 
“Kızılay ekipleri emanetlerin kendilerine yüklediği görevi layıkıyla yerine getirdi”
 
Kızılay’a duyulan güvene teşekkür eden Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, “Kurban vekaletini Kızılay’a veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyorum. Tüm hayırseverler emin olsunlar ki; bizlere emanet ettikleri kurbanlar İslami usullere göre kesildi ve etleri dinimizin emrettiği şekilde dağıtılıyor. Bosna Hersek’ten Somali’ye, Moğolistan’dan Surinam’a,Bangladeş’ten Filistin’e kadar neredeyse güneşin hiç batmadığı bir coğrafi alanda Kızılay ekipleri emanetlerin kendilerine yüklediği görevi layıkıyla yerine getirdi” diye konuştu.
 
Üst Düzey Yöneticiler Kesim ve Dağıtımları Yerinde Gözlemledi
 
Her aşamasının titizlikle gerçekleştirildiği kurban kesimlerini Kızılay’ın üst düzey yöneticileri de yerinde takip etti. Bosna Hersek’te Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Tanzanya’da Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz, Fildişi Sahilleri’nde Genel Sekreter Hüseyin Can, Endonezya’da Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı, Kosova’da Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Makedonya’da Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Özsoy, Kazakistan’da Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, Sudan’da Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, Moritanya’da Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, Lübnan’da Denetim Kurulu Başkanı İsmet Durmuş, Arnavutluk’ta Denetim Kurulu Üyesi Sema Kopuz Yetiş, Filipinler’de Denetim Kurulu Üyesi Şükrü Can, Kırgızistan’da Denetim Kurulu Raportörü Erdoğan Kısacık, Sırbistan’da Genç Kızılay Genel Başkanı Emre Koç ve diğer ülkelerde şube başkanları ile gönüllüler kesim ve dağıtım çalışmalarına eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, KURBAN, KESİMLERİNİ, TAMAMLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız