HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Ekim 2019 Pazar Saat: 09:02

ÖZDEMİROĞLU; “SENDİKALAR TEŞVİK EDİLMELİDİR”

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Ordu’da devletin sendikalaşma ve sendikal mücadelelere destek vermesi gerektiğini söyledi. Kanalordu tv de gazeteci Şafak Deliçakar’ın hazırlayıp sunduğu Haber Kuşağı canlı
ÖZDEMİROĞLU; “SENDİKALAR TEŞVİK EDİLMELİDİR”

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Ordu’da devletin sendikalaşma ve sendikal mücadelelere destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kanalordu tv de gazeteci Şafak Deliçakar’ın hazırlayıp sunduğu Haber Kuşağı canlı yayın programına konuk olan Özdemiroğlu, burada yaptığı konuşmada; "Toplu iş sözleşmesi olan bir yerde kayıtsız, kuralsız, sigortasız bir çalışma yoktur. Eğer devlet sendikalı olmayı teşvik ederse, en azından vergiler açısından da kar olur. Biz sendika olarak Karadeniz Bölgesi'ndeki çağrı ve alışveriş merkezlerinde örgütleme yapıyoruz.

Ordu'daki çağrı merkezinde 800'ün üzerinde çalışan var. Temmuz ayında bu merkezde bir örgütleme yaptık. İşçilerin örgütlenme özgürlüğünü engelleyen hususların ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz” dedi.

Ordu’da ki çağrı merkezine mutlaka sendikanın gireceğini de Deliçakar’a anlatan Özdemiroğlu, "Bunu işverene de buradan söylemiş olalım. Çağrı merkezlerinde çalışan arkadaşlar, zamanın bacasız fabrikaları. Yani buradaki arkadaşların çalışma koşulları gerçekten çok ağır. Biz çağrı merkezlerinde örgütlemeyi 8-10 sene önce yapmayı düşündük. Bununla ilgili akademik çevrelerce de destek aldık. Hocalarla, üniversitelerle birlikte çalıştık. Masadaki çalışmamız bittikten sonra düğmeye bastık ve bu arkadaşları örgütleyeceğiz dedik. O şekilde örgütleme yapmaya başladık" diye konuştu.

Tez-Koop-İş Sendikasının, en fazla örgütleme yapan sendikalardan birisi olduğunu ve sayılarının devamlı yukarıya doğru gittiğini anlatan Özdemir, Toplu iş sözleşmesi olan bir yerde kayıtsız, kuralsız, sigortasız bir çalışma olmadığını, eğer devlet sendikalı olmayı teşvik ederse, en azından vergiler açısından da kar olur.

Çünkü sendikalı iş yerinde çalışanların bordro üzerinden verilerini de düşünürsek, bu, devletin de bir kazancı sayılmalıdır. Örgütlenmeyle ilgili düşüncelerimiz bunlar” şeklinde konuştu. (Haber Semra GENÇOSMANOĞLU)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız