HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Kasım 2019 Cumartesi Saat: 12:00

ENGİNYURT: TIP FAKÜLTESİNE DE İHTİYAÇ VAR

Ordu Kent Konseyi eski Başkanlarından Özgür Enginyurt, gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda şehir hastanesi konusuna dikkat çekerek Ordu’da ki hastanelerin son durumları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
ENGİNYURT: TIP FAKÜLTESİNE DE İHTİYAÇ VAR

Ordu Kent Konseyi eski Başkanlarından Özgür Enginyurt, gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda şehir hastanesi konusuna dikkat çekerek Ordu’da ki hastanelerin son durumları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlıkta kalite ve şiddet konularına da değinen Enginyurt, sağlık konusunda Ordu’da gördüğü eksiklikleri de dile getirerek bir takım tavsiye ve önerilerde bulundu.

 

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Enginyurt, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle Şehir hastanesi hakkında son bilgiler nelerdir? Bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir?

Özgür ENGİNYURT: Hoşbulduk Semra hanım. Evet Şehir hastaneleri modern hizmet sunmak için planlanmış hastaneler teknik açıdan kapasite açısından devasa hastaneler fakat işletme açısından düzgün işletilmediği ve vatandaş ve çalışan bakımından memnuniyetsizlik olduğu tespit edildi.

Şehir hastanesi ismi devam edecek tabi ama eski modelin devam etmesi çok fazla planlanmıyor eskisi gibi hastaneyi devlet yapacak vatandaşın hizmetine sunacak. Yap işlet devret yok hasta garantisi gibi zorlama yok. İngiltere de bu model yıllar önce denendi ama daha sonra geri dönüldü.

Evet orduda bir şehir hastanesine ihtiyaçımız var hatta birden fazla hastaneye ihtiyaç var ama önce eksiklerimizi belirlememiz lazım ordu devlet hastanesinde 650 civarında eğitim araştırma hastanesi de yaklaşık 300 civarında özel hastanelerin toplamda 250 tane yatak kapasitesi var. Ama yataklarını iki üç hatta koğuş gibi durumda dünya da artık iki kişilik odalardan bile vazgeçiliyor nedeni de enfeksiyon riski yüksek. Bizim bu yüzden yeni bir hastaneye ihtiyaçımız var şehir hastanesi isimli kapasitesi 900 yataklı olacak deniliyor ama bu sağlık bakanlığının bütçesiyle alakalı

Üniversite hastanelerinde artık afisilasyon dediğimiz ortak kullanım modeli ile işletmeye gidiliyor sağlık bakanlığı şunu diyor yönetim bakanlıkta olacak ve tek elden yönetilecek bu oldukça doğrudur. Ordu’ya tıp fakültesi de gerekli çünkü 3 dönem doktor yetiştirdik aynı zamanda uzman yetiştirdik ozaman tıp fakültesine de ihtiyaç var.

Bizim kamuya ait hastane yapabilecek arazi iz Altınordu’da maalesef yok. Çünkü hastane yapabilmek için en az 100 bin metrekarelik alan gerekiyor bu hastaneyi botaniğe yapmak zorundayız alternatif bir arazimiz yok maalesef

Semra GENÇOSMANOĞLU: Orduda ki hastanelerin son durumu nedir? Daha çok neye ihtiyacımız var?

Özgür ENGİNYURT: İlçelerin farklı merkezin farklı ihtiyaçları var ilçede olan merkezde yok merkezde olan ilçede yok diğer illere bakıldığında sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını tamamlamış durumdalar bizde yüzde 45 oranın da bir ilerleme var. Ordu da sıkıntımız şu bürokratı siyasetçisi vatandaşı aynı zamanda basın önemlidir ama maalesef her kafadan bir ses çıkarsa biz hizmet alma konusunda geri kalıyoruz. Aynı söylem üzerine birleşmemiz gerekiyor. Öncelik hangisi ise ortak akılla üzerinde durulup yapılmalı bu ordunun geleceği için gerekli.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sağlıkta kalite konusunda neler söyleyeceksiniz?

Özgür ENGİNYURT: Teknolojisi konusunda maalesef çok çok gerideyiz bir Pet cihazımız yok bunun olmamasının nedeni yerimiz yok kurabileceğimiz. Bu hastalarımızı maalesef Samsuna göndermek zorunda kalıyoruz büyük bir hastanemiz olsa yatak Kapasitemiz olsa biz bu hastaları mağdur etmeyiz. Samsuna Trabzona sevk ederken kaybettiğimiz hastalarımız var. Hekimlerimiz uzmanlarımız başka yerlere gidiyor

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda neler söyleyeceksiniz?

Özgür ENGİNYURT: Maalesef bir psikiyatri uzmanı intihar etti tıp fakültesi öğrencisi intihar etti hekimin yanında sağlık çalışanlarının memnuniyetsizliği de var. Vatandaş geldiğinde acısı var eğer gelen hastaya görevli düzgün davranması gerekiyor hasta hekime gelene kadar sinirli oluyor ve hekime patlıyor.

Gereksiz yere reçetesiz antibiyotik kullanımı oldukça fazla bu konuda neler düşünüyorsunuz

Sağlık bakanlığının bu konuda oldukça güzel uygulamaları var. Akılcı ilaç uygulaması burada en önem verilmesi gereken de antibiyotikler. Bizim vatandaşlarımız en ufacık bir gribal enfeksiyon da antibiyotik alıyor aslında kendimize kötülük yapıyoruz böbreklerimize ciğerlerimize zarar veriyoruz yani antibiyotik tedavisi hekim kontrolünde olmalı.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Kent konseyi başkanı iken ordu için gördüğünüz eksiklerimiz nelerdi?

Özgür ENGİNYURTKent konseyleri durum tespit kurumlarıdır burada şehrin fikirleri harmanlanıyor ordunun ciddi bir otogar ihtiyacı var mevcut otagarın trafik akışını azalttığını hepimiz biliyoruz şimdi yeni bir otogar yapıldı çok güzel oldu. Şu anda boşalacak otogarın yerini de yeşil alan yapmalıyız melete kadar olan kısmı eski ordu olarak eski haline bırakmalıyız meletten sonrasını yeni ordu olarak imara açmamız gerekiyor. Durugöldeki stadyum bina olarak çok güzel ama yeri çok yanlış ben isterdim ki meletten sonra olsun ferah ve geniş alana yapılsın aynı şekilde belde evlere gelecek olursak belde otel yıkıldı keşke orası hiç imara açılmasaydı açılsa bile alçak katlı olması lazımdı.

Bizim sürekli dile getirdiğimiz projemiz hızlı trendi bu projenin hayata geçmesi lazım raylı sistemin boydan boya Karadenizi geçmesini istiyorum ilk etapta üniversite ve havaalanını bağlamalıyız. Ordu bir turizm kentidir bizim kayak merkezimiz var Boztepemiz var gelen kişi havaalanından inince rahatça her yere ulaşmalı bunu yapmalıyız. Gerçeklerin farkına varmalıyız uğraşmalıyız.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Enginyurt, verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız değerlendirmeler için teşekkür ediyor, bundan sonra ki çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Özgür ENGİNYURT: Bende şahsıma bu imkanı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ENGİNYURT:, TIP, FAKÜLTESİNE, DE, İHTİYAÇ, VAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız