HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Kasım 2019 Perşembe Saat: 10:26

‘ÇOCUK İZLEME MERKEZİ’ KENDİNİ GÖSTERDİ

ÖZEL HABER
‘ÇOCUK İZLEME MERKEZİ’ KENDİNİ GÖSTERDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında iki yıl önce mutabakata varılan ve 81 ilde hayata geçirilmesi hedeflenen Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM)’in Ordu’da faaliyete geçmesi için hazırlıkların son hızla sürdüğü gözlendi. Sene sonuna yetiştirilmesi planlanan ÇİM’in Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Yerleşkesinde yeni yapılmakta olan binanın giriş katında faaliyete başlayacağı öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2 yıl önce 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile bugüne kadar yaklaşık 60 ilde faaliyete geçen ÇİM’ler de olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştı. Ordu’da da bu kurum için yer tahsisi yapılamadığından 2 yıllık bir gecikme yaşanması söz konusu oldu.

Aradan geçen süre zarfından gerek ısrarlarımız gerekse başta Ordu Barosu Çocuk Komisyon Hakları Birimi ve bazı diğer Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın baskıları üzerine geçte olsa Ordu’da hayata geçirilecek olan ÇİM’in bağımsız bir binada hizmet vermesi daha iyi olurdu düşüncelerine ise maalesef Sağlık Bakanlığının prosedürlerinin izin vermediği öğrenildi.

Bakanlığın uygulamalarında ÇİM’lerin bağımsız binalardan ziyade hizmet veren kurumlar içerisinde kamufle ederek faaliyet sürdürmesi daha doğru olur kanaatine ise, Ordulu vatandaşlar ve bazı STK’lar aynı kanaatte olmadıklarını ifade ettiler.

ÇİM’in yanı sıra Kadın İzleme Merkezinin de (KİM), hayata geçirilmesini bekleyen Ordulular, genelge gönderilmesine rağmen KİM’in üç yıldır neden hayata geçmediğini sorgulayarak yetkililerden bu konuda da bir açıklama beklediklerini dile getirdiler. (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız