HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Ağustos 2016 Çarşamba Saat: 10:48

GÜNLÜĞE VE BAŞAĞA GİDEN KAZANIYOR

ÜRETİCİ ZARARDA!
GÜNLÜĞE VE BAŞAĞA GİDEN KAZANIYOR

ÖZEL HABER

Ordu’da 2016 yılı fındık sezonunun en karlı kesimi fındık işçileri ile başağa gidenler oldu. Fındık rekoltesinin 270 bin tonlara kadar gerilediği sezonda en zararlı taraf ta üreticinin ta kendisi oldu.

Son günlerde yaşanan gelişmelerde ise geçen yılın fındığını elinde tutarak bekleten tüccar ve manavlar birkaç güne kadar açıklanacak olan ilk fındık fiyatını merak etmeye başladılar. Fiyatı merak eden bir diğer kesimde yevmiye parası ve masraflarını dahi kurtaramayan fındık üreticileri oldu.

Bu seneki fındık sezonunda izinlerin de iptal edilmesi nedeniyle artan işçi yevmiyeleri ile birlikte günlüğe gidenler ve bunun yanı sıra başaklama yapanlar da sezonun en karlı tarafları oldular. 80-100 TL arasında günlüğe giden fındık işçileri bir aylık dönemlerini 2 bin 400 ila 3.000 TL arasında gelir elde etmiş olacaklar.

Sanayicilerin ve ihracatçıların nasıl bir fiyat politikası izleyecekleri de henüz netleşmedi. Kamuoyunda ki beklentiler de her ne kadar 13-14 Lira beklentisi olsa da sanayici ve ihracatçılar bu beklentiye yeşil ışık yakacaklar mı? Bu merak edilen sorular arasında yer alıyor.

Öte yandan bu sene ki fındık Çalıştayın da ise hükümetinde gerek görüldüğü durumlarda müdahale alımları yapabileceği kaydedilmişti. Nisan ayında yapılan açıklamalarda hükümet, TMO ve Tarım Kredi Kooperatiflerine fındık alabilecekleri yönünde tam yetki verilmişti.

Bu durumda TMO ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin de fındık alacaklar mı? Almayacaklar mı? Bir tarafta dururken, fındık alımı yaparlarsa fiyatın kaç Lira’dan açıklanacağı da ayrıca merak konusu oldu. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : GÜNLÜĞE, VE, BAŞAĞA, GİDEN, KAZANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız