HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ağustos 2016 Pazar Saat: 11:43

KKTC İLE TURİZM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

KKTC İLE TURİZM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR KKTC Uluslararası Ercan Havaalanı ile Uluslararası Ordu-Giresun Havalimanı arasında ilk uçuşların başlamasıyla birlikte Ordu’ya gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu Valisi İrf
KKTC İLE TURİZM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

KKTC İLE TURİZM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

KKTC Uluslararası Ercan Havaalanı ile Uluslararası Ordu-Giresun Havalimanı arasında ilk uçuşların başlamasıyla birlikte Ordu’ya gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ardından Başkan Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yılmaz, KKTC’li Bakan Ataoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı Büyükşehir Belediyesi önünde karşıladı.

         Konuklara Ordu’yla ilgili teknik bilgiler veren Başkan Enver Yılmaz, turizm kenti olma yolunda büyük adımlarla ilerlediklerini, özellikle Uluslararası Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışıyla birlikte bu konuda hızlı bir tırmanışa geçtiklerini belirtti. İç seferlerin artması ve önümüzdeki aylarda KKTC’nin yanı sıra Almanya ve Avusturya uçuşlarının başlamasıyla birlikte turizm alanında önemli bir merhale atlamış olacaklarını belirten Başkan Yılmaz, Ordu’da hem nüfus hem de turizm konusunda yüksek bir potansiyel bulunduğunu vurguladı.

 

“2 MİLYON NÜFUSU BÜNYESİNDE BARINDIRAN BİR İLİZ”

Ordu’nun hem yeni hem de Türkiye’nin en küçük Büyükşehir’i olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “732 bin nüfusumuz var. 19 ilçesiyle birlikte 741 mahallemiz bulunuyor. Yaz ve kış nüfusu açısından denge problemi yaşayan illerden biriyiz. 732 bin nüfusumuz var ama yaz döneminde, özellikle Haziran ile Eylül ayları arasında ortalama 2 milyon nüfusu bünyesinde barındıran bir il konumundayız. Fındık sezonunun başlamasıyla birlikte şu anda nüfus açısından epey yoğun bir şehir durumundayız” dedi.

 

“YÜKSELİŞ TRENDİNDE OLAN 3. HAVALİMANI”

 

İstanbul’da resmi rakamlara en çok nüfusu olan ikinci ilin Ordu, 4. ilin ise Giresun olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Uluslararası Ordu-Giresun Havalimanı’nı, nüfus potansiyeli olup İstanbul ve Ankara’dan sonra yükseliş trendinde olan 3. havalimanı konumundadır. Kıbrıs uçuşları bizim için önemliydi ve haftada 3 uçuş var. Yolcu olur mu diye endişeniz olmasın çünkü ilk açıldığında, ‘Ankara ve İstanbul’a sefer olur mu?’ denilen havalimanından bugün itibarıyla 22 uçuş gerçekleşiyor.

Buradan yer bulamayıp Samsun ve Trabzon seferlerini kullanan vatandaşlarımız dahi var. Valiliğimizin öncülük ettiği, bizim de destek verdiğimiz turizm hamlesine her yönüyle devam edeceğiz. Bunu 5 yıldızlı otelleri açılan, yaylaları turizme açılan, denizi ve doğası temiz, çöpü arındırılmış ve 5 tane mavi bayraklı plaja sahip bir ilin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum. 120 km’lik sahil şeridimizin tamamı denize girilebilir nitelikte olup tertemizdir. Ne yaptığını bilen, en iyi tanıtımı gelen turistin yaptığını bilen bir il olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

BAKAN FİKRİ ATAOĞLU: “HAVALİMANI’NIN İKİ TARAFA DA BÜYÜK ETKİSİ OLACAK”

 

KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu ile KKTC uçuşlarının başlamasıyla iki bölgenin turizm açısından önemli bir ivme kazanacağını belirtti. Bakan Ataoğlu, “Ordu-Giresun uçuşlarıyla Karadenizlilerin KKTC’ye gelip oradaki güzellikleri yaşamasını sağlayacağız. Sadece deniz, kum ve güneş değil; dağcılık, yürüyüş, spor ve sağlık turizmi açısından da bunu sağlayacağız. Bu durumun iki tarafa da büyük etkisi olacaktır. Böylelikle iki ülke olarak büyümeyi aynı şekilde yakalamış olacağız. Uçuş seferleri, haftada 3 kez gerçekleştiği zaman KKTC’deki vatandaşlarımızın Ordu’yu, Giresun ve Trabzon’u tanıması aynı şekilde buradaki vatandaşlarımızın da KKTC’yi görmesi turizm oranını hayli artıracaktır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : KKTC, İLE, TURİZM, SEFERBERLİĞİ, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız