HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Ağustos 2016 Çarşamba Saat: 11:10

"Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Başkan Şahin mesajında şu görüşlere yer verdi. Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devletinin
"Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Başkan Şahin mesajında şu görüşlere yer verdi.

"Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devletinin tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış, yurdun dört bir tarafı bilfiil işgal edilmiş durumdaydı. Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında Çanakkale Zaferi ile emperyalizme ders veren Türk ulusu bu karanlık kaderi, esareti ve işgali kabul etmedi. 19 Mayıs 1919 da Samsun’da başlayan direniş ve Kurtuluş Savaşımız sonucunda düşmanlar 30 Ağustos 1922 de Dumlupınar Zaferi ile bozguna uğratılmış ve İzmir’e dek sürülerek denize dökülmüştür.

Halkımız kendi öz gücüyle ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında emperyalizme karşı mazlum milletlerin zaferini bu topraklarda kazanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile yürütülen bu savaşın ve kazanılan zaferin sonunda genç Türkiye Cumhuriyeti doğmuş, halkımız onurlu, özgür ve bağımsız yaşamayı hak etmiştir. Bu zafer ülkemize laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti olmanın kapılarını açmıştır.

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek sultanların iktidarına son verdiğini ifade etmiştir.

Bu anlamlı zaferin 94. Yıldönümünde ülkemiz gene karanlık günlerden geçmektedir. Her gün patlayan bombalarla katliamlarda yitirdiğimiz canlarımız , şehit olan onlarca güvenlik gücümüz, masum insanlarımız, Suriye’de bulaştığımız savaş bizleri endişeye sevk etmektedir. Devletin içine yerleşen ve korunan tarikat kadrolarının gerçekleştirmeye çalıştığı 15 Temmuz darbe girişimi halkımızın onurlu direnişi ile saf dışı bırakılmıştır. Ancak devam eden süreçte devletin kurumlarında başlayan tasfiyeler, yüz yılı aşkın kurumların kapatılmasıyla ve üzülerek görmekteyiz ki meclis saf dışı bırakılarak devlet yeniden şekillendirilmeye çalışılmaktadır.

Bugün bu karanlık tablo altında umutsuz değiliz. Umutsuz ve geleceksiz bırakılmaya çalışılan ulusumuz 15 Temmuz’da darbeye karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi ile hep birlikte nasıl direndiyse , parlamenteri demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak geleceğini de hep birlikte kuracaktır. Nasıl ki bu topraklarda tüm etnik ve mezhepsel farklılıkları bir yana bırakarak şanlı zaferimizi kazandıysak, ülkemizin geleceği bundan sonra da birlikte barış içinde , eşitlik ve kardeşlik temelinde birlikte yaşamaktan geçmektedir.

Bizler bu zorlu coğrafyanın evlatları olarak zoru başarmak ve geleceğimizi dayanışma içinde kendi ellerimizle kurmak zorundayız. Umutluyuz. Bugün dünden daha fazla güçlüyüz. Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır.

Bu zaferi bizlere kazandırarak bağımsız ve onurlu bir yaşam, bağımsız bir ülke bırakan başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemiz için hayatını feda etmiş şehitlerimiz ve gazilerimizi saygıyla anıyor, ruhları şad olsun diyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun." (Haber Merkezi)

 

                                                                                                          


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız