HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Mart 2020 Pazar Saat: 12:08

REKTÖR AKDOĞAN, DEKANLAR TOPLANTISINA KATILDI

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirilen “26’ncı İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı”na katıldı. Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Mavera Kongre ve Sanat Me
REKTÖR AKDOĞAN, DEKANLAR TOPLANTISINA KATILDI

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirilen “26’ncı İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı”na katıldı.

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ile birlikte 10 üniversite rektörü, 80’e yakın ilahiyat ve İslami ilimler fakültesi dekanı ile öğrenciler yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün, İslam toplumlarında yaşanan terör, tefrika, etnik ve mezhebi farklılıkların soruna dönüşmesi gibi meselelerde, dinî kavramların tahrif ve istismar edilmesinin ve yanlış din algısının da etkili olduğu bir gerçektir. Dinin bilgisizliğe ya da sağlam temellere dayanmayan yaklaşımlara terkedilmesinin ağır faturasını ve doğru şekilde karşılanmayan her ihtiyacın nasıl istismar edildiğini, bugün daha yakından görmekteyiz. Nitekim FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri de bunun açık göstergesidir.” dedi.

Din eğitimi ile hayatın iç içe olması gerektiğini belirten Erbaş; yaşanan hayatı, sorunları, sosyal sorun ve gerçekleri dikkate almayan bir din anlayışının doğal olarak görünmediğini ve marjinal alanlar oluşmasına zemin hazırladığını ifade etti. Erbaş, İmam-Hatip okulları ve İlahiyat/İslami İlimler Fakültelerinin, Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli insan kaynağını oluşturduğunu belirterek söz konusu eğitim birimlerinin nicelik ve nitelik açısından arz-talep dengesi doğrultusunda yeniden planlanması gerektiğini vurguladı ve üretilen bilginin niteliğinin, toplumun ve dünyanın geleceğine katkı sağladığının altını çizdi.

Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat Fakülteleri ve MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilebilecek iş birliğine yönelik birçok konu değerlendirildi.

 

Anahtar Kelimeler : REKTÖR, AKDOĞAN, DEKANLAR, TOPLANTISINA, KATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız