HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Mart 2020 Cuma Saat: 10:08

“AÇIK VE ŞEFFAF OLUN KORKMAYIN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TMO’nun elinde bulunan fındığı yerli sanayicilere verip, hem ülke ekonomisine katkıda bulunmasını hem de yerli sanayicilerin ayakta kalmasını sağlamasını istedi. TMO’nun
“AÇIK VE ŞEFFAF OLUN KORKMAYIN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TMO’nun elinde bulunan fındığı yerli sanayicilere verip, hem ülke ekonomisine katkıda bulunmasını hem de yerli sanayicilerin ayakta kalmasını sağlamasını istedi.

TMO’nun piyasaya kime ne kadar fındık verdiğini açıklamaya davet eden Adıgüzel, “Açık ve şeffaf olun korkmayın” dedi.

“FINDIĞI TALEP EDENLERE DE EŞİT BİR ŞEKİLDE DAĞITIN”

TMO’nun elinde bulunan fındığı Ferroro ve Ferroro’nun piyasada bulunan işbirlikçilerine verdiğini iddia eden Adıgüzel, “Geçen yıl sezondan önce TMO depolardaki fındığı piyasaya verdi ve bu fındığın tamamıma yakını Ferroro ve Ferroro’nun piyasadaki işbirlikçilerine verildi. Bu firmaya verildi biz gecen yıldan beri TMO'yu uyarıyoruz. Diyoruz ki, ey TMO, depolarındaki fındığı sadece onlara değil bizim yerli sanayiciye de ver. Çünkü mesela Ordu’da büyük fabrikalarımız var tüm Karadeniz’de de var ve bunlar da fındık işliyorlar bunlar da ihracat yapıyorlar, fındığın tamamını yabancı firmaya verip yerli sanayiyi bitirmek yerine yerli sanayicimize de verin, talep edenlere de eşit bir şekilde dağıtın” dedi.

“AÇIK VE ŞEFFAF OLUN KORKMAYIN”

         Devletin kurumu TMO’nun fındığın ne kadarını kimlere ne kadar verdiğini söylemiyor diyen Adıgüzel, “Geçen yıldan beri uyarıyoruz, Geçen gün bir haber aldık bu depolarda 80,000 ton fındık var yaklaşık bu fındığın bir kısmının ki ne kadar olduğu da belli değil tekrar piyasaya sürmüş.

 Piyasaya kime ne kadar verdin diye soruyoruz cevap vermiyor bu olay çok enteresan yani devletin kurumu fındığın ne kadarını kimlere ne kadar verdiğini söylemiyor çünkü geçen yıldan bu numarayı biz anlamıştık biz istiyoruz ki açık ve şeffaf olun korkmayın. Neden korkuyorsunuz? Demek ki yanlış işler yapıyorsunuz korkuyorsunuz ama biz bunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN CEBİNDEN ALDILAR BİRİLERİNİN CEBİNE KOYDULAR”

Sezon başında fiyatın en az 20 TL olmasını ısrarla söylemelerine rağmen bunu dikkate almadılar diyen Adıgüzel şunları söyledi: “Geçen yıl ben fındık fiyatı en az 20.00 TL olmalıdır demiştim taban fiyat konusunda, beni abartılı bulanlar ve nerden buldun o kadar falan diyenler var. Sonra ne oldu 16.50 TL fiyat verildi, bunu da birçok siyasi alkışladı. Fakat şimdi ne oldu, millet 16 Lira 30 kuruştan fındığını verdi, hatta bunun altında fiyattan verenler var. Şimdi 20 TL. Aradaki fark 3.50 -4.00 TL. Milletin cebinden aldılar birilerinin cebine koydular.

Ben o yüzden diyorum ki millet hakkını hukukunu arasın, bizim sözlerimize dikkat etsin. Biz 20.00 TL derken bir bildiğimiz vardı, o gün şu rakamı da belirtmem de fayda var. Geçen yıl 800.000 tona yakın fındık vardı, şimdi bunu 3.50-4.00 TL ile çarpın aşağı yukarı 3 milyar liraya yakın bir para yapıyor. Şimdi ben bir örnek vereceğim kıyaslama yapmak için söylüyorum. Ordu Giresun havaalanı 170 milyon liraya yapıldı eğer bu millerin cebinden çalınan fındık doğru yerde kullanılacak olsaydı karşılığı bunun 15e yakın Ordu Giresun Havaalanına yapılıyor. Vatandaşlara cebinden çalınan fındığı ne kadar büyük meblağ olduğunun farkına varsınlar diye söylüyorum.” (HABER: MEHMET KESKİN)

 

Anahtar Kelimeler : “AÇIK, VE, ŞEFFAF, OLUN, KORKMAYIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız