HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Nisan 2020 Pazartesi Saat: 09:03

“FATURA YİNE HALKA KESİLDİ”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel büyükşehirlerde hafta sonu için alınan ve 2 saat öncesinden ilan edilen sokağa çıkma yasağından, ne Bilim Kurulu’nun ne de Sağlık Bakanı’nın haberi olmadığını iddia etti. CHP’li vekil k
“FATURA YİNE HALKA KESİLDİ”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel büyükşehirlerde hafta sonu için alınan ve 2 saat öncesinden ilan edilen sokağa çıkma yasağından, ne Bilim Kurulu’nun ne de Sağlık Bakanı’nın haberi olmadığını iddia etti.

CHP’li vekil konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “10 Nisan akşamı yasaktan 2 saat önce duyurulan sokağa çıkma yasağı kamu yönetimi açısından da tıp bilimi açısından da tam bir fiyaskodur.  Karar sonrası vatandaş panikle dışarı akın etti. Sokaklar, marketler, fırın önleri panayır yerine döndü. O gece panikle sokağa çıkan insanlarımızın virüs kapma ihtimali oldukça yüksekti. Sokağa çıkmanın faturası yine halkımıza mal edildiğini görüyoruz.

Süreçte gelinen noktada, Bilim Kurulunun da dikkate alınmadığını, yeri geldiğinde nasıl by-pass edildiğini, bu basiretsiz yönetim anlayışının bu değerli bilim insanları ile nasıl perdelendiğini de anlamış oluyoruz. Şu anda birçoğu görevlerine devam ediyorlarsa bilinmelidir ki, ülkenin onlara ihtiyacı olan bu zor günlerde, bu muameleyi yurtseverlikleri nedeni ile sineye çektiklerindendir.

Sokağa çıkma yasağının kararının alındığı evrakta 9 Nisan tarihi var. Karar önceden alınmış olmasına rağmen bu karar bir gün sonra 10 Nisan'da toplanan Bilim Kurulu’na da Sağlık Bakanı’na da bildirilmemiştir. Sağlık Bakanının toplantı sonrasında henüz sokağa çıkma yasağı gelmeden yaptığı konuşmadaki ifadeleri hiçbir şekilde yasak geleceğine dair işaretler içermiyor. Tam tersine yasak gelmeden vatandaşlardan kendi istekleri ile evde kalmalarını rica ediyordu. Konuşmanın tam 17 dakikasını vatandaşların KENDİ İSTEĞİ İLE neden evde kalmaları gerektiği konusuna ayırmıştı. İki saat sonra yasak kararı çıkacağını bilse bu kadar uzun süre buna çabalamayacağı açıktır” dedi.

Anahtar Kelimeler : “FATURA, YİNE, HALKA, KESİLDİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız