HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Eylül 2016 Pazartesi Saat: 10:46

ÇELENK: MİRASINIZI LAYIKI İLE NESİLLERE AKTARACAĞIZ

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ordu’ya gelişinin 92. Yıl dönümünde mesaj yayınladı. Çelenk’in yazılı olarak yayınladığı mesaj şu şekilde kaydedildi;
ÇELENK: MİRASINIZI LAYIKI İLE NESİLLERE AKTARACAĞIZ

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ordu’ya gelişinin 92. Yıl dönümünde mesaj yayınladı. Çelenk’in yazılı olarak yayınladığı mesaj şu şekilde kaydedildi;

“Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1924 ‘te ilimizi onurlandırmasının 92. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün "Muhterem Ordu Ahalisi, hakkımda gösterdiğiniz samimi tezahürat bende pek derin hissiyat bıraktı. Maalesef ciddi bir sebep aranızda fazla kalmama mani oluyor. Bunun için müteessirim. Fakat vaat ediyorum; ilk fırsatta aranızda daha fazla kalmakla bu teessürü izale edeceğim.

Gönül arzu ederdi ki burada günlerce kalayım ve sevimli köylerinizi temaşa ile zevk alayım. Arkadaşlar ! Sizin gibi şuurlu bir millete malik olan bu devlet, bütün cihana karşı iftihar etmek hakkına maliktir. Büyük teessürlerle sizden ayrılıyorum. Fakat vaadimi yaptığım zaman bu teessürlerim zail olacaktır. Allahaısmarladık." Diyerek seslendiği, Ordu ahalisi bugünde aynı hissiyatları paylaşmaktadır.

Yine, 19 Eylül,Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

ALLAH (cc) hayat rehberimiz Kitabımız Kur-anı Kerimde bizlere ALLAH yolunda Cihad etmeyi emretmiş; Mü’minlerden özür olmaksızın oturanlar ile Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler eşit değildir. Allah mallarıyla ve canlarıyla cihad edenleri oturanlara göre derece olarak üstün kılmıştır. Tümüne güzelliği (cenneti) va’detmiştir; ancak Allah cihad edenleri oturanlara göre büyük bir ecirle üstün kılmıştır.

Müjdesini vermiştir. Peygamber Efendimiz(sav) ise Müslümanın aldığı her yara Allah yolundadır. Sonra kıyamet gününde bu yara, vurulduğu günkü kılığında olacak, kan fışkıracaktır. Renk kan rengi, koku misk kokusudur. Diye müjdelemiştir ; Mensuplarına dünya ve ahiret mutluluğu vadeden dinimiz, din, vatan ve millet gibi kutsal sayılan değerlere büyük önem vermiştir. Bu değerlerin korunmasına çalışırken şehit ve gazi olanlar, Yüce Allah (cc) ve Sevgili Peygamberimiz (sav) tarafından övülmüştür.

Biz Türkler 1071 ‘de Anadolu topraklarına geldiğimiz günden bugüne hiçbir zaman, hiçbir zaman Rabbimizin cihad emrini ihmal etmedik ilay-i Kelimetullah uğruna, hangi süper güç, hangi gayri islami gruplar, hangi en üstün silah olursa olsun biz imanımızla nice az toplulukla , nice çok topluluklara ALLAH’ın izni ile galebe geldik. Bu uğurda nice canlar ,nice gaziler verdik. ama ne vatanımızdan ,ne de ALLAH yolunda ayrılmaktan taviz verdik. Toprağa düşen her fidan , yara alan her gazi bir kere bile olsun ALLAH yolunda can vermekten ve yaralanmaktan asla geri durmadı. Biz, her zaman, “Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak”,ilkesini savunduk ve sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz.

Din adamı kılığındaki münafığın planlandığı yaşadığımız en son 15 Temmuz darbe kalkışması bu asil milletin dinini, vatanını canı pahasına korumayı , ALLAH yolunda şehit ve gazi olmayı tüm dünyaya bir kere daha gösterdi. Bu asil millet tankın altına , topun ve tüfeğin namlusuna göğsünü siper ederek, canları pahasına darbeyi engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunu, süper güçlerin planlarının , silahlarının ve kainat imamı dedikleri alçağın planlarının hiçbir işe yaramadığını, Tuzak kuranın en hayırlısının ALLAH (cc) olduğunu mazlum milletlere göstere ,göstere örnek oldu cesaret verdi . Bu millet gazi millettir. Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız.

19 Eylül Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 92. Yıldönümünü ve Gaziler gününü kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatğrk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız