HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Mayıs 2020 Pazar Saat: 12:47

KUAFÖRLER KURALLARA HAZIR, AÇILIŞI BEKLİYOR

40 gündür kapalı olan bay ve bayan kuaförlerin 11 Mayıs Pazartesi günü itibari ile açılıyor.
KUAFÖRLER KURALLARA HAZIR, AÇILIŞI BEKLİYOR

40 gündür kapalı olan bay ve bayan kuaförlerin 11 Mayıs Pazartesi günü itibari ile açılıyor.

Koronavirüsle mücadele sürecinde bay ve bayan kuaförlerinde öncelikle sosyal mesafeye dikkat edileceğini ifade eden Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, “Bay ve bayan kuaförlerimiz 11 Mayıs pazartesi açılacaklar ve 40 gün sonra tekrar işlerine kavuşmuş olacaklar. Kuaförlerimizden 3 koltuğu olanlar aynı anda 2 kişi alabilecek. 2 koltuğu olan ise 1 kişi alacak. Bu müşterilerini ise randevu sistemine göre kabul edecekler”dedi.

Dezenfekte işini Ünye Belediyesi yapacak

Ünye Belediyesinin kuaförleri dezenfekte edeceğini ve maske dağıtımı gerçekleştireceğini ifade eden Başkan Çat, “Ünye Belediyesi ile görüşüp sözünü aldık bay ve bayan kuaförlerimizin dezenfekte ettireceğiz. Ünye Belediyemizden maske de aldım, Cuma günü kuaför esnafımıza maske de dağıtacağım. Maske ve önlük konusu çok önemli. Ancak esnaflarımız zaten bu konularda gerekli hassasiyeti her zaman gösterdikleri için onlara bu kurallar zor gelmez. İçişleri Bakanlığımız genelgesi doğrultusunda olması gereken tüm hazırlıklarını da şuanda yapmış durumdalar” ifadelerinde bulundu.

8 Mayıs’ta temizlik yapılacak

Bay ve bayan kuaförlerin,8 Mayıs Cuma günü dükkanlarını temizlik yapmak için açacağını belirten İsmet Çat, “Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı olduğu için esnaflarımız Cuma günü iş yerlerini açarak temizliklerini yapacaklar. Pazartesi ise besmele çekip işlerinin başına geçecekler. Esnaflarımız sabah 09 00 ila akşam 21 00 saatleri arasında hizmet verecek”dedi.

Bu iş kolunda 160 esnaf bulunuyor

Ünye’de 50 bayan kuaförü, 10 güzellik merkezi ve 100 erkek kuaförleri olmak üzere toplam 160 esnafın olduğunu ifade eden Başkan Çatşunları söyledi; “Bay ve bayan kuaförlerimiz için yayınlanmış genelgede 13 madde var. Zaten bizim esnaflarımız bunların içinden gelen ve bunları uygulayan kişiler. Bu kuralların tamamını biliyorlar ve uyguluyorlar. O yüzden yeni dönemde sıkıntı çekmeyecekler. Sadece eskiden salonlarına müşteri alıp oturtabiliyorlarken şimdi randevulu sistemle çalışacaklar. Birde erkek kuaförlerimizde ustura, jilet kullanımı yok. Sakal tıraşını makine ile alacaklar. Havlu ve önlerinde önlük kağıt olacak. Yani bir kişi tıraş olduğunda  havlusu, önlüğü tek kullanımlık olacak.

Bu esnaflarımıza Belediye’den gıda desteği aldık

Bay ve bayan kuaförlerimiz 40 gündür kapalı. Onlar için çalışma yaptık. Belediyeden bu esnaflarımız için gıda desteği aldık. Bize gelen talepleri Belediyeye ileterek bu esnaflarımıza gıda desteği verilecek. Devletimiz 1000 lira sosyal destek verdi. Sosyal destek alamayan esnaflarımız ise Halk Bankası’ndan ve Esnaf Kefaret aracılığı ile 25 bin lira kredi alabiliyorlar. Tüm esnaflarımıza hayırlı bol kazançlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

Ünye KENT Haber 

 

Anahtar Kelimeler : KUAFÖRLER, KURALLARA, HAZIR, AÇILIŞI, BEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız