HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Mayıs 2020 Cumartesi Saat: 11:15

İLK CUMA TEDBİRLERLE KILINDI

Koronovirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana toplu olarak ibatede kapalı olan camiler dün Cuma namazı ile yeniden ibadete açıldı.
İLK CUMA TEDBİRLERLE KILINDI

Koronovirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana toplu olarak ibatede kapalı olan camiler dün Cuma namazı ile yeniden ibadete açıldı.

 toplu ibadete verilen 74 günlük aranın ardından gelen normalleşme adımları ile birlikte Ordu’da binlerce vatandaş, valiliğin belirlediği cami avluları, açık meydan ve parklarda cuma namazını idrak ettiler. 

Belirlenen alanlarda bir araya gelen binlerce Ordulular beraberinde getirdikleri seccadelerinin üzerinde namaz kıldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme sürecinde alınan yeni kararları açıkladı. Camilerde toplu ibadete izin verilen açıklamanın ardından, dün ilk kez belirlenen açık alanlarda cuma namazı kalındı. Ordu’da valiliğin belirlediği açık meydan, park ve cami avlularında, 74 gün aradan sonra ilk kez cuma namazı kılındı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alanlara, cuma namazı için gelenler, sosyal mesafe kuralına göre saf tuttu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz da Altınordu ilçesi Bahçelievler mahallesinde bulunan Ulu Camiine giderek, camiinin bahçesinde cemaatle birlikte Cuma Namazını kıldı.

        

 

Bu arada Ordu Valisi Seddar Yavuz da Altınordu ilçesi Bahçelievler mahallesinde bulunan Ulu Camiine giderek, camiinin bahçesinde cemaatle birlikte Cuma Namazını kıldı.

Cuma Namazı çıkışında basın mensuplarının sorularına karşılık açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, “Camilerin süsü müminlerdir. Camiler, dua eden, Allah’a yönelen müminlerle güzelleşir. Dolayısıyla bugün ayrı bir sevinçliyiz. Çünkü, hakikaten camilerimiz öksüzdü. Camiler süslerini kaybetmişlerdi. Allah’a hamdolsun ki, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milleti ile beraber koronavirüs salgınıyla ilgili yoğun ve başarılı bir mücadele yürütmüştür. Bu mücadele sonucunda yaklaşık 10 haftanın bitiminde tekrar camilerimizi açma fırsatı bulmuş bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm Ordulu kardeşlerime hayırlı Cumalar diliyorum, Cumalarını tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : İLK, CUMA, TEDBİRLERLE, KILINDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız