HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2016 Pazar Saat: 10:55

KURTULMUŞ VE CANİKLİ'YE FINDIK ÇAĞRISI!

Marmara Sanayici Ve İşadamları Derneği Genel Merkezi (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaş, fındık fiyatlarının düşmesiyle birlikte Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli’ye çağrıda bulundu. Odabaş yaptığı açıklama
KURTULMUŞ VE CANİKLİ'YE FINDIK ÇAĞRISI!

Marmara Sanayici Ve İşadamları Derneği Genel Merkezi (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaş, fındık fiyatlarının düşmesiyle birlikte Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli’ye çağrıda bulundu.

Odabaş yaptığı açıklamada; “Sadece Sivil toplum kuruluşu olarak değil aynı zamanda bir fındık üreticisi olarak bu iki zata sesleniyorum, daha önceleri kendilerine yazdığım yazı ve mektuplardan bir cevap alamadığım için açık çağrı yapmak zorunda kaldım” dedi.

 

‘Milli ürünümüz, ihracatta ilk göz ağrımız ve Dünyada Lideri olduğumuz, altından değerli fındığımız maalesef sahipsiz durumda, birkaç Avrupalı firmanın tekeline bırakılmış ve Milyonlarca rant Avrupalılara teslim edilmiş durumda’ diyen Odabaş şöyle devam etti;

 

“Milyonlarca insanımızın alın teri ile bin bir zorlukla ürettiği fındıktan biz en fazla 3 Milyar $ ihracat yaparken elin Avrupalı firması bizim fındığımızın ¼ den  ve 500 çalışanı ile tek bir üründen elde ettiği ihracat 10 MİLYAR $.

 

Evvelki sene 20.00 TL olan Fındık  geçen sene 7.50 TL ye düşürüldü, bu sene 14.00 den açılan fiyat şimdilik 12.00 TL civarında, üretici tedirgin, Avrupalı birkaç firmanın fırsatına terk edilmiş durumda” diye konuştu.

 

Çözüm önerilerini de dile getiren Odabaş; “Çözüm çok kolay: yerli, fındığı işleyip işlenmiş halde katma değerli olarak yurt içine veya yurt dışına pazarlayan 100  firmaya bir miktar faizsiz kredi verildiği takdirde Avrupalı birkaç firmaya 100 tane rakip çıkacağı için fındık gerçek serbest piyasada işlem görecek ve hem üreticiler ve hem de işsiz gençlerimiz ve ülkemiz kazanacak.

 

Bu destek Devlet için bir çerez parası bile değil. Benim gibi Fındık parası ile büyüyen ve bu makama gelen Sayın Kurtulmuş ve Canikliye sesleniyorum, sizi bu makama getiren Milletimize borcunuzu lütfen ödeyerek bu Milleti Avrupalıların kölesi durumuna getirmeyin” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : KURTULMUŞ, VE, CANİKLİ'YE, FINDIK, ÇAĞRISI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız