HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ekim 2020 Pazartesi Saat: 09:42

HUKUK AYAĞA KALKTI!

Sağlık Bakanlığının önerisi, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve koop
HUKUK AYAĞA KALKTI!

Sağlık Bakanlığının önerisi, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar ertelenmesine yönelik genelge baro seçimlerini de etkileyecek.

Bu kapsamda, çoklu baro düzenlemesini getiren 7249 sayılı Kanun uyarınca bu ayın ilk haftası gerçekleştirilmesi gereken baro başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri ile TBB delege seçimleri yapılamayacak.

Ordu Barosu Başkanlığına aday olan Av. Haluk Poyraz, Av. Atilla Tatar ile Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda 1 Aralık’a kadar ertelenen seçimlere tepki gösterdiler.

Her iki aday da Koronavirüs avukatlardan bulaşıyormuş gibi genel kurulun ertelenmesinin hukuka aykırı olduğunu dile getirdiler. İşte o açıklamalar:

 

Atila TATAR (ORDU BARO BAŞKAN ADAYI)

“Bildiğiniz üzere İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile pandemi koşulları gerekçe gösterilerek tüm Türkiye de yapılması planlanan Baro genel kurul ve seçimleri, icrasına bir gün kala iptal edilmiştir.

Elbette bu aşamada kararın gereği yerine getirilecektir. Ancak yaklaşık altı aydır benzer birçok ETKİNLİĞİN yapılmış ve halen bundan sonra da yapılıyor olması, örneğin aynı koşullarda ki nikâh, siyasi parti kongrelerinin ertelenmemesi kararın başka amaç için alındığı yönündeki düşüncelerin oluşmasına yol açmıştır.

Baro seçimlerinin Ekim ayının ilk haftasında yapılması yasa hükmüdür. Öncelikle birçok meslektaşımın işaret ettiği üzere yasa hükmünün ifasını genelge ile engellemek hukuka aykırıdır. Benzer birçok ETKİNLİK yapılmaya devam edilirken, seçmenleri Avukat olan meslek kuruluşumuzun seçimlerinde, meslektaşlarımızın salgına karşı gerekli önlemleri alacağından ve tercihlerini özgürce yapacağından kuşkum bulunmamaktadır.

Açıkça hukuka aykırı olduğunu düşündüğüm erteleme kararına karşı Baro Başkanlığımızın dava açma iradesi olacaksa baro lehine müdahil olacağımın bilinmesini, aksi halde Baro Başkan adayı sıfatı ile bireysel olarak dava açacağımı meslektaşlarımın bilgi ve takdirlerine arz ederim.”

Haluk Murat POYRAZ (ORDU BARO BAŞKANI)

“Dün Anayasa Mahkemesi iptal başvurusunu reddetti, bugün de İçişleri Bakanlığı genelgesiyle baro genel kurulları ertelendi. Pandemide sabahlara kadar çalışıp çoklu baro Yasasını çıkaranlar baro genel kurullarına mı göz dikti? Başka hangi etkinlikler iptal edilip, corona virüse karşı hangi tedbirler alındı? Yarın genel kurullarımız vardı ve demokrasinin gereği yerine getirilecek, meslektaşlarımız iradelerini özgürce ortaya koyacak, demokrasi şöleni yaşanacaktı. Tarih bunları tek tek yazacaktır. Bölünmeye ve bölenlere sırtımız, direnenlere ve mücadele edenlere ise yüzümüz hep dönük kalacaktır. Yaşasın demokrasi, yaşasın bağımsız savunma, yaşasın hukuk devleti!

AH HUKUK VAH DEMOKRASİ

Bir genelge ile kanunun açık hükmü ihlal edildi. Baroların genel kurulları ertelendi.

Siyasi partiler harıl harıl kongrelerini yapacaklar, mitingler düzenlenecek, kutlamalar yapılacak, AVM'ler tıka basa dolu olacak ama barolar genel kurullarını yapamayacaklar öyle mi?

Pandeminin sebep ve sonucu avukatlar herhalde. Oldu olacak kayyum atayın da tam olsun.

YAZIK!”

 

AV. ERKAN TEMİZ (SAADET PARTİSİ ORDU İL BAŞKANI)

Siyasi Partiler kongresini yapabilir... İktidar partisi ve sarayın egemenleri miting yapabilir... Ama Barolar genel kurul yapamaz... Salgın hastalık var...

Salgın Hastalık yok...

Salgın Hastalık yok salgın FAŞİZM var...

Salgın DİKTATÖRLÜK var...

Salgın HUKUK TANIMAZLIK var...

Salgın DESPOTİZM var...

 

(HABER/Ufuk ERSOY)

 

 

Anahtar Kelimeler : HUKUK, AYAĞA, KALKTI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız